Мъглата около ПОК "Доверие" не се вдига

20291
Мъглата около ПОК "Доверие" не се вдига

Неяснотата около сделката за най-големия частен пенсионен фонд в България "Доверие" все още продължава да буди редица въпроси.

От Комисията за финансов надзор коментираха за Нова телевизия, че при тях не е постъпвало официално искане за придобиване на дялове от фонда, но на сайта на „Виена Иншурънс груп”, който притежава контролния пакет акции, стои съобщението за интерес за сделка от страна на базираното във Великобритания дружество „Юнайтед Кепитъл”. Все още обаче няма новини за евентуалната покупка, потвърдиха и от австрийския собственик.

Мерките за неотклонение на съратниците на Хамстера ще се гледат следващата седмица

За другата седмица беше отложено гледането на мерките за неотклонение на престъпната група, свързвана с Антон Петров - Хамстера, информ...

„Нямаме нова информация по въпроса за сделка между нас и Юнайтед кепитъл”, отговори шефът на преслужбата на Виенското застрахователно дружество Александър Йедличка на въпрос кога евентуално може да се очаква сключването й. На сайта на групата информацията от преди месец за водени преговори за евентулно закупуване на 92% от пенсионния фонд все още е актуална. В нея се изрично се посочва и че евентуалното сключване на договора ще трябва да бъде одобрено от компетентните български контролни органи.

Но в Комисията за финансов надзор няма и един лист информация за такъв договор, потвърдиха още един път оттам, включително и председателят й Стоян Мавродиев.

Сред основателите на фонд „Доверие” са Конфедарацията на независимите синдикати в България. Те притежават и около 1% от акциите на фонда и бяха сред първите, които алармираха преди повече от месец за готвената сделка.

Фонд „Доверие” управлява почти 1,8 млрд. лева на повече от 1 250 хиляди български граждани.

Председателят на КФН се закани да съди "Икономедия"

Комисията за финансов надзор (КФН), въпреки принципната си позиция да не коментира медийни публикации, от уважение към българските гр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com