МЗХ: Превеждаме заплатите на хората от "Напоителни системи"

25018
МЗХ: Превеждаме заплатите на хората от "Напоителни системи"
Снимка: БГНЕС

Изплащането на заплатите на служителите от "Напоителни системи" ЕАД за месец август вече е започнало, информираха от земеделското министерство.

Размерът на средствата е 1 млн. 600 хил. лева, от които 1 млн. и 100 хил. лева са преведените средства за заплати, а 500 хил. лева са средствата за осигуровки към НАП.

На практика парите за заплати ще дойдат директно от Министерството на земеделието и храните. Става дума за около шест милиона и половина лева. Парите са от вътрешни промени в министерството, уточни министър Греков пред БГНЕС.

На 14 октомври министър Димитър Греков се срещна с представители на работещите в "Напоителни системи", които миналата седмица заплашиха със стачки, ако не им бъдат изплатени изработените възнаграждения. Тогава той обеща, че до десет дни те ще получат заплатите си. "Вината трябва да се търси в предишните ръководства на "Напоителни системи", защото те са довели дружеството до такова състояние. При справките, които имам се вижда, че дружеството има вземания от различни фирми за 14 милиона лева, а има задължения от 9 милиона лева. Тези вземания не са търсени", каза в понеделник Греков. Според него, след като дружеството започне да събира вземанията, ще може да започне и плащания по овърдрафта, който взе от "Д банк".

Направихме справка за извършеното и това, което предстои да бъде извършено, анализ на изваденото като тръби, ще направим и среща с всеки един от клоновете на "Напоителни системи", обеща министърът тогава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика