Над 13 000 души посетиха медицинското изложение Булмедика/Булдентал

559
Над 13 000 души посетиха медицинското изложение Булмедика/Булдентал

Булмедика/Булдентал напълни три зали, в които бяха разположени над 200 щанда с български и чуждестранни компании от три континента в сферата на денталната и здравната медицина. През тях преминаваше непрекъснат поток от посетители, които получиха възможност да видят някои от последните технологии, методи на лечение, оборудване и продукти.

От 17 и 19 май в Интер Експо Център за 50-и път се проведе водещото изложение в сферата на медицината Булмедика/Булдентал. Събитието още веднъж доказа, че е изключително значимо за  специалистите от денталния и медицинския бранш.

Всяка година в рамките на три дни специализираното събитие дава възможност на посетителите да научат повече за най-новите тенденции и да видят накъде се развиват двата сектора.

Оборудване и системи от 3 континента

И тази година интересът беше голям като над 13 000 души посетиха изложението. Общият брой на компаниите надхвърли 200, а новите фирми достигнаха 50. Българските производители станаха 35 компании. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия за първи път финансира участието на близо 20 български фирми в изложението. На Булмедика/Булдентал присъстваха оборудване и системи на чуждестранни компании от три континента. Директно присъстваха фирми от 13 държави, сред които Германия, Русия, Турция, Украйна, Румъния, Израел, Италия, Словения, Гърция, Полша, Китай, Тайван, Пакистан. Всички участващи компании показаха разнообразие от продукти на общо 800 бранда от България и 40 други страни.

50-годишна история

По случай 50-ото юбилейно издание на Булмедика/Булдентал, Интер Експо Център организира коктейл, на който присъстваха голяма част от компаниите в бранша, много от директорите на болниците, денталните клиники в страната и представители на съсловните организации в сектора на здравеопазването.

По време на коктейла МК „Доверие“ и “Дент Естетик” спечелиха ваучери за по 5 хил.лв. от Интер Експо Център. Ваучерите трябваше да бъдат използвани за закупуване на ново оборудване, материали или други продукти от фирмите в изложението.

Освен инициативата по повод юбилея на изложението, за четвърта година Булмедика/ Булдентал даде възможност и на посетителите да спечелят ваучер, с който да закупят продукти от фирмите изложители. Тази година бяха раздадени 5 ваучера - всеки на стойност 2000 лв.

Целта на всички инициативи е да се подпомогне стремежът на изложителите и на медицинските специалисти към по-висок стандарт и качество на здравното обслужване.

Последните медицински новости и обучения

Освен новите фирми, Булмедика/Булдентал отчита ръст и при новите продукти. От 17 до 19 май бяха показани над 150 нови разработки от 28 държави.

Сред акцентите беше прилагането на миниинвазивни и неинвазивни технологии. Освен в профилактика и лечение, те се прилагат успешно и в естетичната медицина.

50 - ото издание на медицинското изложение Булмедика/ Булдентал отваря врати

Медицинското изложение Булмедика/Булдентал отваря врати в Интер Експо Център за всички посетители утре - 17 май и ще продължи до 19 май...

Сред важните събития на изложението беше обучението на един от най-добрите детски гастроентеролози в света д-р Артър Кригсман, който даде клинични доказателства за зависимостта между състоянието на стомашно чревната система и развитието на детето аутист.

В два дни от изложението научната конференция 1st Dental Tribune Conference @ Buldental представи иновативните концепции на най-четените български автори в различни области на денталната медицина.

Студентите от специалност "Медицинска козметика" към Медицински колеж „Й. Филаретова”- Медицински университет – София, проведоха безплатни консултации за козметични грижи. Студентите- изследователи  направиха двудневен сателитен симпозиум.

Националната пациентска организация извърши изследвания - за хепатит B и C, измерване на пулса и на кислорода в кръвта с пулсоксиметър, оценка на сърдечносъдов риск и заболяванията на щитовидната жлеза.

Фирмите участници също се включиха активно с демонстрации в трите дни на изложението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com