Най-големият акционер в "Петрол" не може да си върне заема към КТБ

14635
Най-големият акционер в "Петрол" не може да си върне заема към КТБ
Снимка: БГНЕС

Най-големият акционер в „Петрол” иска да бъде обявен в несъстоятелност. Става въпрос за „Алфа Кепитъл”, която държи 28,85% от акциите на компанията и е един от най-големите кредитополучатели от КТБ, информира "Капитал", позовавайки се на документи от Търговския регистър.

Към 23 декември общата сума на дълга е 105.04 млн. лв. - това прави "Алфа кепитъл" четвъртия по размер на отпуснатия заем кредитополучател от затворената преди няколко месеца КТБ, уточнява "Капитал".

Голям клиент на КТБ: Крие се всичко, с участието на финансовия министър

БНБ укрива информация и лъже относно аферата КТБ. Това твърди Вера Ахундова, лице на огранизацията КТБ Alive, която се бореше за оцеляв...

В последните дни на 2014 г. обаче "Алфа Кепитъл" е поискала да бъде обявена в несъстоятелност с молба до Окръжен съд - Ловеч, след като в края на миналата година премести седалището си в града на адрес, където са регистрациите на фирми на председателя на съвета на директорите на "Петрол" Гриша Ганчев. Основният мотив за искането на несъстоятелност е заемът от КТБ, който е изискан предсрочно, а дружеството няма възможност да го плати.

Според слуховете в „Петрол” има рокади, като целта е управлението на компанията да бъде поето от Гриша Ганчев и Валентин Златев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com