Нарушения за 100 млн. лева по обществени поръчки в ЕРП-тата

4415
Нарушения за 100 млн. лева по обществени поръчки в ЕРП-тата

И трите електроразпределителни дружества в България имат редица нарушения в областта на обществените поръчки. Това показват резултатите от завършилата вече проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).

Нарушенията на Енерго – Про Мрежи, ЕВН България Електроразпределение и ЧЕЗ Разпределение България възлизат на почти 100 млн. лева (96 083 380) общо 36 144 680 лева. Огромната част от тези нарушения обаче се падат на Енерго – Про Мрежи – 59 938 700 лева за възлагане на дейности без провеждане на обществени поръчки от варненския клон на дружеството към софийския и 35 463 373 лева по други обществени поръчки.

Мамели ЧЕЗ

Подизпълнители, които са се занимавали с подмяна на електромери и отчитане на потреблението на клиенти на „ЧЕЗ Разпределение", н...

В какво се изразяват нарушенията – за Енерго – Про, като изключим близо 60 млн. лева за прехвърляне на дейности от варненския за софийския клон, над 20 млн. лева са по изграждане и ремонт на електропреносна мрежа.

При ЕВН нещата са доста по-тривиални – около 150 хил. лева са отишли като нарушения по Закона за обществените поръчки (ЗОП) само за преводи и рекламни материали.

При ЧЕЗ нещата изглеждат най-интересни от корпоративна гледна точка. Компанията е нарушила правилата за обществени поръчки по отношение на купуване на самолетни билети и телефонни услуги - почти 180 хил. лева са отишли в нарушение на нормите по тези направления.

Колко и какви са нарушенията на трите ЕРП-та – научете в Expert.bg.

Всички ЕРП-та са поискали поскъпване на тока

Всички електроразпределителни дружества са заявили желания за покачване на цената на електроенергията за следващия регулаторен период. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика