Опитва ли се Искров да спаси поста си?

21885
Опитва ли се Искров да спаси поста си?
Снимка: БГНЕС

Управителят на БНБ Иван Искров беше на среща в Министерския съвет. Тя продължи няколко минути.

След това Искров излезе от служебния вход на Министерския съвет със служебния си автомобил. Той коментира нищо, информира агенция "Фокус".

Искров спъва закона за влоговете по образец на ЕС

БНБ изпраща внесения в Народното събрание законопроект за изменение на Закона за гарантиране на влоговете в банките на вниманието на ...

Гуверньорът е искал да се срещне с премиера Бойко Борисов, за да опита да се задържи на поста си. През последния месец Борисов на няколко пъти поиска оставката на Искров, за това, че е допуснал катастрофата с Корпоративна търговска банка (КТБ), пише агенция ПИК.

Искров засега отказва да се оттегли доброволно, като обяснява витиевато, че е готов да го направи, но чака и становището на Народното събрание. Според източници на агенция ПИК управителят на БНБ се е примирил с отстраняването си, но прави всичко възможно да си издейства индулгенция срещу наказателно преследване.

Заради случилото се в Корпоративна търговска банка (КТБ) цялото ръковдство на държавната финансова институция трябва да понесе своята морална отговорност. Това заяви тази сутрин в ефира на bTV депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова. На въпрос дали има предвид, че трябва да подаде оставка, депутатът от ГЕРБ отговори кратко с "да". Тя добави, че за момента от партията нямат кандидат за поста. Когато Иван Искров подадял оставка, тогава ще се мисли.

 

Иван Искров: Консорциумът на EPIC иска пари от държавата за КТБ, а лично не дава

Офертата за спасение на Корпоративна търговска банка (КТБ) е считана за неизгодна от БНБ - това е впечатлението, което вмени гуверньоръ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика