Петкова: Засега няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Brexit

725
Петкова: Засега няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Brexit
Снимка: БГНЕС

На този етап няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Brexit.

Това каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, след откриването на нови обекти за преработка на руда в "Асарел Медет", предаде "Фокус".

Няма да има промени в цените на лекарства, внос от Великобритания

Няма да има промени в цените на лекарства, внос от Великобритания през следващите години и българските пациенти ще запазят достъпа си д...

"Brexit предизвика определено раздвижване в различни сфери и области, но мисля, че ние трябва да приемем избора на Великобритания. Това е изборът на хората. От тук нататък трябва да търсим варианти да се справяме с тази ситуация в рамките на европейската общност и без Великобритания", коментира министър Петкова.

Министър Петкова уточни, че правителството високо оценява и подкрепя, това, което се случва в минерално-суровинния отрасъл.

"Това е отрасълът, който е структуроопределящ, това е отрасълът, който има изключително важно значение за цялата икономика. В него са заети повече от 24 хиляди души, той дава приблизително 5% от БВП. Ето защо ние високо ценим това, което се случва в този отрасъл. Доказателство за това, че българското правителство стои зад този отрасъл и бъдещото му развитие е и това, че приехме така дългоочакваната от сектора Стратегия за развитие на минерално-суровинната индустрия. Тя дава ясна визия за това как ще се развива сектора, прави неговото развитие устойчиво и ще създаде благоприятна среда и за чуждестранни инвестиции", каза още министърът на енергетиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика