Питър Рубен бе избран за „Бизнес личност на годината“

2355
Питър Рубен бе избран за „Бизнес личност на годината“
Снимка: ОББ

Питър Рубен, председател на Кънтри тийма на KBC Груп в България и главен изпълнителен директор на ОББ, бе отличен с наградата „Бизнес личност на годината“. Това стана по време на специална церемония за обявяване на победителите в конкурса Innovation Awards 2024. Събитието се организира от Френско-българската търговска и индустриална камера и има за цел да привлече вниманието към иновативни решения и значими проекти, реализирани от бизнеса в България, да насърчи и подкрепи лидерите в сферата на иновациите, които са в основата на икономическото развитие и прогрес.

„Приемам тази награда от името на ОББ и целия екип на KBC Group в България. Това е признание за тяхната ангажираност и талант. Особено съм горд, че внедряването на нашия дигитален асистент Kейт от ОББ Мобайл беше един от основните фактори, които убедиха журито. В условията на сложна интеграция ОББ винаги държи нуждите на своите клиенти във фокуса на всичко, което прави. С Kейт ние предлагаме най-доброто, което дигиталните иновации могат да осигурят днес във финансовите услуги и ще има много повече.“, подчерта Питър Рубен в своето обръщение към журито и организаторите на конкурса. 

Това е поредното високо отличие за Питър Рубен след идването му в България през 2021 г. на позицията главен изпълнителен директор на ОББ. В края на миналата година бе удостоен с наградата „Банкер на годината“ 2023 за стабилен растеж на ОББ в период на консолидация. Г-н Рубен има и лична награда „Лидер в устойчивото развитие“ в конкурса ESG Awards на PwC за 2023 г., а по-рано същата година стана носител на специалната награда за устойчиво банкиране в международния конкурс 2023 SDG Pioneers към Глобалния договор на ООН.

Френско-българската търговска и индустриална камара е организация с нестопанска цел, която обединява над 270 френски, български и международни компании, които имат за цел да насърчават и развиват двустранните икономически и търговски отношения между двете страни.

KBC Груп е един от най-големите инвеститори в българската икономика с над 2.4 млрд. евро преки инвестиции в банково-финансовия сектор на страната за последните 15 г.  Групата предлага цялата гама от финансови продукти и услуги в уникален за страната банково-застрахователен модел. Към края на 2023 г., в управляваните от KBC Груп България компании работят около 6000 души, които се грижат за интересите на близо 2.2 милиона клиенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com