Ремаркетираният телефон не е компромис, а тенденция

3831
Ремаркетираният телефон не е компромис, а тенденция
Снимка: Flip

При прогнози за спад на доставките на устройства на световно ниво, пазарът на ремаркетирани телефони се превръща в предпочитана опция за потребителите. 

Глобалните доставки на устройства (компютри, таблети и мобилни телефони) се очаква да намалеят с 4,4% през 2023 г. до общо 1,7 милиарда единици, според последните данни на Gartner Inc. Тази прогноза следва тенденция от последните няколко години, като пазарът на доставки на устройства вече регистрира спад с 11,9% през 2022 г. Според експерти това е следствие от икономическите предизвикателства и повишеното внимание към опазване на околната среда от страна на потребителите, като те вече използват телефоните си по-дълго от обичайното и за крайните клиенти се предвижда разходите им за мобилни телефони да намалеят с 3,8% през 2023 г.

В тази ситуация има подходяща опция за потребителите, които желаят да сменят телефона си на добра цена, с различни варианти за закупуване и с гаранция – ремаркетираните устройства стават все по-популярни. Технологичният стартъп Flip, който от лятото на миналата година подкрепя дигиталните ентусиасти в България с устойчиви предложения, показващи, че обновеният по най-високи стандарти смартфон е също толкова добър, колкото и чисто нов, отговаря на последните потребителски тенденции.

„Знаем, че клиентите изпитват финансов натиск поради инфлацията и че се нуждаят от сигурност, леснота и гаранция, че получават добра сделка за парите си, когато купуват или продават мобилни устройства. Цялата идея зад Flip е да адресира тези изисквания, да спести време и пари и да осигури отлично потребителско изживяване, като същевременно се грижи за природата, пести ресурси и използва всички предимства на дигитализацията“, каза Вера Петрова, управител на Flip .bg.

Изборът на ремаркетиран телефон не означава да се прави компромис с желания модел или състоянието на устройството. Във Flip всички телефони преминават през строг технически процес на хардуерна и софтуерна проверка, ремонт и почистване, с които е ангажиран екип от 83 техници, проверяващи и обслужващи всяко устройство.

По отношение на най-продаваните модели в България, Flip споделя данни, отразяващи актуалното потребителско поведение при покупка. 81% от телефоните, продадени в България от Flip.bg от началото на 2023 г., са iPhone, а най-популярният Android телефон за същия период е Redmi Note 10 Pro. Докато iPhone 11 и iPhone se 2020 все още са най-продаваните телефони във Flip.bg от началото на годината, българският потребител се насочва и към по-новите поколения iPhone, по-конкретно поколение 13, поради доброто съотношение качество-цена. Най-голямо увеличение на обема от общо продадени телефони в България от Flip освен iPhone 11, има при следните модели:

1. iPhone 13 Pro Max

2. iPhone 13 mini

3. iPhone 13

Пренасочването на потребителите към по-новите поколения iPhone подчертава нарастващото доверие във Flip за доставяне на качествена обновена електроника с гаранция. Устройствата пристигат с нови кабели за зареждане и в специално проектирана кутия, създадена да пресъздаде познатото изживяване при разопаковане на нов продукт. Налице са и предимствата на гъвкавите опции за плащане, включително плащане в брой при доставка, плащане с карта или разсрочено плащане на вноски. Партньорството с tbibank позволява на клиентите да заплатят своето устройство на до 48 равни месечни вноски, което е достъпна и удобна опция за закупуване на нов модел. С интелигентния начин за купуване и продаване на телефони онлайн, потребителите на Flip могат да намерят проверени устройства с 24-месечна гаранция и до 40% отстъпка от пазарните цени на нови модели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com