Ремонт на 5-ти и 6-ти блок възложи АЕЦ "Козлодуй" за близо 70 млн. лева

19250
Ремонт на 5-ти и 6-ти блок възложи АЕЦ "Козлодуй" за близо 70 млн. лева
Снимка: Българска академия на науките

Ремонт на оборудване и системи на 5-ти и 6-ти ядрени енергийни блокове възложи АЕЦ „Козлодуй“ за 68 853 066 лева с ДДС (57,4 млн. лв. без ДДС). 

Мащабната поръчка бе обявена в края на миналата година. Разделена бе на четири обособени позиции и премина на два етапа – с предварителен подбор и избор на изпълнители измежду одобрените.

Първата обособена позиция е за основни, спомагателни и аварийни дейности, свързани с управление на ресурса и продължаване срока на експлоатация, изпълнение на коригиращи мероприятия и изменения на проекта за оборудване и системи от 5 –ти и 6-ти ядрени енергийни блокове, важни за безопасността и за производството на електрическа и топлинна енергия, такива като реакторно, турбинно, генераторно оборудване, системи за безопасност и др.

За изпълнител е избрана фирма „Атоменергоремонт“ АД, чийто действителен собственик е Борис Методиев чрез едноличната си фирма „Бултрейд Корпорейшън" ЕООД.

Ремонтират 5-ти блок на АЕЦ “Козлодуй” от днес

Плановият годишен ремонт на 5-ти блок на АЕЦ „Козлодуй” почва по график от днес (11.04.20 г.), съобщиха от централата, пише...

Договорът с дружеството е на стойност 38,6 млн. лв. с ДДС. Определени дейности на стойност по 1% ще бъдат възложени на подизпълнителите от София “Хидак” ЕООД и“Атепе-ЕП ” ЕООД.

Втората позиция е за поддържане надеждността на оборудване и тръбопроводи от системите за нормална експлоатация, спомагателни ремонтни дейности и дейности за подобряване условията на експлоатация на 5-ти и 6-ти блок.

Договор за нея е подписан с „Дитсман Енергоремонт Холдинг“ АД на стойност близо 5,4 млн. лв. Фирмата е с название „Енергоремонт холдинг“ допреди да стане собственост на нидерландската компания Dietsmann N.V. – 2017 г.  

До 75% от дейностите тя ще превъзложи на дъщерната си фирма "Енергоремонт-Козлодуй" ЕООД, на "Бултест и Ко" ООД - до 3%, и по 1% на "Ансисит 98" ООД, "СЖС България" ЕООД и "Електро пуск" ООД.

Третата позиция е за ремонт и поддържане надеждността на оборудване и тръбопроводи, спомагателни ремонтни дейности и дейности за подобряване условията на експлоатация на 5-ти 6-ти ЯЕБ и общоблочни КСК.

"Росатом“ ще модернизира АЕЦ „Козлодуй“

„Росатом“ ще модернизира АЕЦ „Козлодуй“. Компанията е спечелила търга, който беше обявен през септември миналат...

Изпълнител за нея е консорциум „Атомстрой 2020“, като договорът е на стойност над 6,2 млн. лева с ДДС. Участници в обединението са дружествата“Атомстрой“ ООД, „Еско Инженеринг“ АД и „Дитсманн Енергоремонт Холдинг“ АД. Негов подизпълнител с дял 35% от дейностите е „Атоменергоремонт” АД.

Четвъртата позиция е изпълнение на значими проекти, свързани с повишаване безопасността и продължаване срока на експлоатация на блокове 5 и 6 в периода 2020-2023 година. За изпълнител е избран консорциум „Енергоатом“ с участници в него: „Еско Инженеринг““ с 80% дял и по 10% на „ЕНПРО Консулт“ и “Монтажи Ко“. Договорът с този консорциум е за почти 18,6 млн. лв. с ДДС. 

Те ще превъзложат  по 10% от дейностите на „Атомстрой“ ООД и „Дитсман Енергопроект Холдинг“ ООД, по 5% на „Енергомонтаж-МК“ ЕООД и на „КМС“ ЕООД, по 0,5% на „Ансист 98“ ООД, на „Дател“ ООД и на „СЖС България“ ЕООД.

Вижте още:

Свързана с Христо Ковачки фирма спечели поръчка за 38,4 млн. лв. на АЕЦ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Експерт за отложената либерализация на тока: Не смятам, че ще плащаме повече

Решено: Служебният министър трябва да предоговори договора с "Боташ" (ВИДЕО)

Кои са най-устойчивите градове в Европа и в света?

Кабинетът отпусна парите за компенсиране на сметките за ток на училища, детски градини и църкви

Шринкфлацията застигна супермаркетите в тази европейска страна

Идва американското ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй"

Европа има нужда от два нови атомни реактора на година

На първо четене: Отлага се пълната либерализация на пазара на ток

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 13.04-19.04.24

АПИ загуби дела за стотици милиони левове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com