Решават за минималните тарифи на таксита в София скоро

22653
Решават за минималните тарифи на таксита в София скоро
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

До края на седмицата трябва да станат ясни минималните тарифи на такситата в София. В момента въпросът се обсъжда с представители на таксиметровите компании, обясни зам.-кметът по транспорт Любомир Христов. 

Към настоящия момент не обсъждаме вероятността за увеличаване на пределната цена. Коментира се така наречената минимална, която беше въведена неотдавна с изменение в Закона за автомобилните превози, информира БНР.

Цените на такситата в Пловдив се увеличават

Такситата в Пловдив от днес ще возят на минимална тарифа 65 ст. през деня и 75 ст. през нощта. Решението беше взето от общинския съвет ...

"Сега сме се съсредоточили върху определянето на този долен праг, така че да може, от една страна, да гарантира достатъчна конкурентоспособност в рамките на вече определения марж от горна и долна граница. От друга страна, да може да гарантира в не малка степен и достатъчно ниво на качеството на услугата", каза Христов.

Миналата седмица стана ясно, че такситата в Пловдив от днес ще возят на минимална тарифа 65 ст. през деня и 75 ст. през нощта. Решението беше взето в четвъртък от общинския съвет по предложение на сдружение на таксиметрови превозвачи.

В момента две фирми возят на 45 ст. дневна тарифа и 65 ст. нощна. Те ще трябва да повишат цените си, останалите и сега карат на равни на гласуваните нива.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика