Ритането по кокалчета около ДФ "Земеделие" продължава

25201
Ритането по кокалчета около ДФ "Земеделие" продължава
Снимка: БГНЕС

Има много оплаквания към ръководството на Държавен фонд "Земеделие". Това заяви във вторник министърът на земеделието и храните Димитър Греков, съобщи БГНЕС. Той се закани, че на заседанието на УС на Държавен фонд "Земеделие", което е свикано за 3 юли (четвъртък), ще поиска оставките на ръководството на фонда.

И днес не успяхме да съберем кворум да проведем заседание. Това заяви пред журналисти министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков, предаде „Фокус”. Той добави, че ще свика редовно заседание в понеделник от 10:00 часа.

МЗХ и ДФ "Земеделие" продължават с нападките по медиите

Има много оплаквания към ръководството на Държавен фонд "Земеделие". Това заяви вчера министърът на земеделието и храните Димитър Греко...

„Втори месец не сме провеждали заседание. Безпрецедентна е липсата на изпълнителния директор на ДФЗ”, заяви Греков. Той подчерта, че от месец май не е проведено заседание на Управителния съвет, което според него е безпрецедентно.

„Това не се е случвало никога във времето”, подчерта министърът.

Какво коментира заместник-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Виолета Александрова тази сутрин в ефира на bTV може да прочетете тук.

Министър Греков не спря с критиките до тук. Той добави: "Ужасяващо е забавянето на мярка 121, която е закъсняла с повече от три пъти. 11 месеца се бавят тези проекти, които трябваше досега да бъдат дори изпълнени, а не са приключили. Връщаме се няколкократно и няколко пъти са преразглеждани тези вече разгледани проекти. Сами разбирате какво означава преразглеждане на едни и същи проекти".

Греков: Няма информация за спиране на европари за земеделие

Министърът на земеделието Димитър Греков отрече да разполага с информация за нерегламентирани плащания в системата на дърводобива. Твъ...

Досега не е получен отчет от ДФЗ, а по правилник всяка година до 30 март трябва да се предостави отчет на Държавен фонд „Земеделие” пред Управителния съвет.

Държавен фонд „Земеделие” отказва да даде информация за „Справка за получено възнаграждение-допълнително материално стимулиране и премии на изпълнителния директор на ДФЗ, зам.-изпълнителните директори и директорите на дирекции в Разплащателна агенция”. Това заяви пред журналисти Марияна Николова, директор на Дирекция правни въпроси към земеделското министерство. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика