Само за ден у нас бяха изплатени рекордните 4 милиарда лева

28085
Само за ден у нас бяха изплатени рекордните 4 милиарда лева
Снимка: Thinkstock

Рекордните 4 милиарда лева платиха за ден фирми и граждани в България. Скокът спрямо обичайните нива е с над 35%, а за задграничните преводи ръстът е с 40%. Това са отчели от УниКредит Булбанк, съобщава в. "Стандарт".

Подобна е ситуацията и в останалите банки. В последните дни на годината разплащанията скочиха, заявили от ПИБ и ОББ. Хората превеждат суми за празниците на своите близки в страната и чужбина, а фирмите приключват плащанията по договорени през годината сделки, допълнили от банките. Обикновено през системата RINGS, която обработва банковите преводи, всеки ден минават по около 3 млрд. лв. Вчера обаче те били с милиард повече.

Валутният борд няма да падне, увери депутат от БСП

Няма опасност Валутният борд да падне. Това заяви депутатът от БСП Румен Гечев в коментар на думите на бившия премиер Бойко Борисов, че...

31,5% от българите пазаруват коледните подаръци в навечерието на Бъдни вечер, а едва 3,1% от анкетираните правят това в течение на цялата година.

За сравнение, в Полша, Словакия и Чехия хората, които отлагат пазаруването на подаръци за последния ден, са едва между 3% и 7%. 72% от българите заявяват, че досега не са ползвали кредит за покупката на коледни подаръци, докато останалите 28% са прибягвали до заем, за да зарадват близките си за празника. 40,7% от сънародниците ни обаче са готови да изтеглят заем тази година, като процентът е съизмерим с този в Словакия и Полша, докато в Чехия едва 16,6% от хората биха прибягнали до кредит за подаръци.

Най-често посочваната сума, която биха ползвали българите като заем за Коледа, е между 150 и 380 лв. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика