Шефовете на КНСБ и КРИБ: Трябва да има обсъждане на промените за труда не по медиите

26458
Шефовете на КНСБ и КРИБ: Трябва да има обсъждане на промените за труда не по медиите
Снимка: БГНЕС

Предложенията на БСК и БТТП първо не бяха предложени по подходящ начин и второ – те целят да бъдат отнети права на служещите. Това заяви в „Лице в лице” лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

От работодателските организации изтъкнаха, че трудовото законодателство било най-голямата пречка пред икономиката. Е нали бяха други опасностите според премиера и вътрешния министър – битова престъпност например, административна тежест. И като говорим за административната тежест, тя следва да се подели между държавата и работодателите, а не да се намесват служителите, заяви Димитров.

Искания на БСК за промени в Трудовия кодекс изправиха на нокти КНСБ

След като синдикатите и „Атака” поставиха сериозни изисквания към работодателите, като например задължително криминализиран...

При всички 28 предложения на БСК има аргументи от по две-три изречения. Аз не съм чул в САЩ да иска някой да им вземе тамошното възнаграждение за клас прослужено време – а тук това се предлага, продължи президентът на КНСБ.

Според изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов едно от важните неща, които трябва да се решат, е забраната за извънреден труд. Не може ограничението да е само до 150 часа годишно – искаме да е 300, каза той. Иванов се съгласи, че сега не е времето да се говори за неща като предложението 15-годишните да могат да работят.

Димитров обаче не се съгласи с предложението за забраната за извънреден труд. Синдикалистът каза, че досега отчет при извънреден труд се дава на шест месеца, но с новото предложение става така, че ще се отчита на година. Президентът на КНСБ каза, че тепърва трябва да се изкарат всичките предложения и на синдикатите, и на работодателите, да се обсъдят и тогава да се решава.

И според Димитров, и според Иванов българската икономика се възстановява по съвсем бавно.

Разходите на работодателите за 1 отработен час са нараснали с 2,8%

По предварителни данни на Националния статистически институт за третото тримесечие на 2013 г. общите разходи на работодателите за еди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика