Статут на постоянно пребиваващ - срещу 1 млн. лв. депозит

20984
Статут на постоянно пребиваващ - срещу 1 млн. лв. депозит
Снимка: БГНЕС

Чужденците ще получават разрешение за постоянно пребиваване в България, ако са вложили над 1 000 000 лв. в лицензирана кредитна институция у нас по договор за доверително управление със срок не по-кратък от 5 години. Това реши парламентът, приемайки на второ четене промени в Закона за чужденците, внесени от Корнелия Нинова, Атанас Пъдев и Атанас Мерджанов.

Според ГЕРБ има опасност по този начин да се легализират инвестиции с неясен произход и чужденци да получат статут на постоянно пребиваващи и съответно гражданство.

Депутатът Красимир Ципов, който беше шеф на вътрешната комисия в предишния парламент, напомни, че тази възможност е била отменена в началото на тази година по искане на ДАНС и Националната разузнавателна служба. Той настоя ръководителите на двете служби да бъдат извикани в парламента и да обяснят пред депутатите какво се е променило за по-малко от година и отпаднали ли са притесненията им, че у нас влизат капитали с неясен произход.

ЕС дава материална помощ на България за бежанците

България ще получи материална помощ от Европейския съюз, която ще подсили способността на националните власти да се справят с притока н...

Гаранция срещу злоупотреби е изискването за договор за доверително управление (поддържане на депозита) за срок не по-малък от 5 години, поясниха от БСП.

Измененията предвиждат още условия за по-благоприятно третиране на инвеститорите, които са направили инвестиция, надхвърляща 2 милиона лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика