Стойнев: Няма да изкупуваме дялове от електроразпределителните дружества

18311
Стойнев: Няма да изкупуваме дялове от електроразпределителните дружества
Снимка: БГНЕС

На този етап, държавата не предвижда изкупуване на дялове от електрорапределителните дружества. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти.

Не водим такива преговори, на този етап. Това са частни дружества, и ние по никакъв начин не можем да се намесваме във функционирането на тези дружества. За нас е важно, да се подобрява бизнесклиматът в държавата. Както нашите, така и чуждите инвеститори, да се чувстват добре в България, и да могат да създават работни места. България вече тръгва по пътя на икономическия растеж. Не случайно и Световната банка показа такава прогноза - за икономически растеж”, каза Стойнев.

Комисията по енергетика на НС чака Стойнев и Чобанов, за да говори за рестарт на "Белене"

Парламентарната комисия по енергетика реши да не разглеждат първа точка от дневния ред, която предвиждаше проект за решение за възобно...

По думите му - няма друго правителство, което да се е издължило така на бизнеса. Нямаме забавени плащания, не рекитираме бизнеса. Спомняте си, че имаше едно правителство, което казваше, че ако искат да им се издължат бързо, трябва да се откажат от 10% от задълженията. Ние сме коректни с бизнеса, добави Стойнев.

Скоро ще има първа копка на завод в Плевен. Има и много инвестиции около София. 

„Интересът към България е голям и за нас е важно, тя да е интерес за големите инвеститори. Най-важното за инвеститорите е предвидимост и ние показваме, че сме предвидими. Ние не сменяме решението от днес за утре. Това, което го казахме, го изпълняваме”, каза Стойнев.

По думите му - оттук нататък политиката на държавата не трябва да бъде изцяло към банките и банковия сектор. „Трябва да бъде фокусирана върху реалната икономика. Реалната икономика създава работни места. Когато в икономиката се създаде едно работно място, то въвлича със себе си и още работни места в други сектори. За нас е важно, да променим закона за насърчаване на инвестиции и да бъде много по-прагматичен, т.е. да бъде по-достъпен и по-улеснен, по-разбираем, с по-малко бюрократични инициативи. Този, който инвестира в България, трябва да знае, че това става много бързо и има администрация, която не пречи на това”, каза Стойнев.

Българо-турската газова връзка ще се изгради за две години

Газовата връзка между България и Турция вероятно ще бъде готова за две години. Това стана ясно днес на среща между министъра на икономи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика