Тази зима можете да намалите сметките си за отопление

31537
Тази зима можете да намалите сметките си за отопление

Увеличава се броят на домакинствата, които сменят енергоизточника си с природен газ

С наближаването на студените зимни месеци идват и високите сметки за отопление. За да се намали това перо в семейния бюджет, най-често се инвестира в изолация и подмяна на дограмата. Така разходът за енергия на едно домакинство може да се намали с до 10%, което често не оправдава очакванията за по-висока възвращаемост от направените инвестиции по саниране на жилището.

Освен качествената изолация, сметките за енергия зависят и от цената на използвания енергоизточник. За покриване на енергийните нужди на четиричленно семейство, живеещо в 80 кв. жилище, ще са необходими над 3600 лв. на година за електричество или пропан-бутан. Най-изгодната енергийна алтернатива е природният газ, който ще Ви спести допълнителните усилия и време, които ще вложите при употребата на дърва или въглища. Ако използва природен газ четиричленното семейство, живеещо в 80 кв. жилище, ще спести близо 1200 лв. за година в сравнение с електричеството. Допълнителен плюс на синьото гориво е несравнимо по-голямото удобство и комфорт. Природният газ се доставя директно до дома по газопреносна мрежа, а енергията от него е винаги на разположение – не е нужно да чакате водата да се стопли или печката да загрее.

Сметките за ток за октомври може да са по-високи, предупреждава ЧЕЗ

Ниските температури ще се отразят на месечните сметки за ток, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Възможно е месечните фактури да бъдат по-...

Газификацията на жилището става бързо и лесно – трябва да се присъедините към местното газоразпределително дружество и да изградите вътрешна газова инсталация.

Тук можете да проверите дали в близост до дома Ви има изградена мрежа: http://promo.overgas.bg/network.php. В най-близкия клиентски център на Овергаз http://www.overgas.bg/web/guest/clientcenters  можете да получите комплексна оферта за присъединяване, изграждане на газова инсталация и сервизно обслужване. До 31 октомври такса присъединяване за новите битови клиенти е 0 лв., а ако се възползвате и от останалите промоции можете да спестите до 1300 лв. Пълните условия на всички предложения можете да видите тук http://promo.overgas.bg/promo.php?view=zero или да получите нужната информация на тел. 0700 11 110.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика