Белоградчишкият епископ иска задължително вероучение в училище

2732
Белоградчишкият епископ иска задължително вероучение в училище
Снимка: Thinkstock

Препоръчително е да се въведе вероучение като задължителен предмет в училищата. Това каза Белоградчишкият Епископ Поликарп.

„Този предмет няма да реши проблемите на хората или да промени изведнъж поведението им, но е една добра инвестиция за бъдещето. В течение на времето ще се подобрят тези показатели”, коментира Епископ Поликарп.

Над 50 000 зрелостници ще се явят на матурите през май

За явяване на първия държавен зрелостен изпит по български език и литература през тази година заявления за участие са подали 51 427 зре...

По думите му, ако този предмет бе въведен преди време, сега бихме могли да избегнем много от сътресения и проблеми, които са в духа на агресията в училищата и нашето общество.

„Бездуховността, която се шири на длъж и на шир, поради липсата на богословски часове в училищата, поражда това ние днес да се „радваме” на една силна и голяма агресия, която се задълбочава с всеки изминал ден”, коментира Епископ Поликарп.

По думите му децата трябва да са запознати с евангелското слово и с духовната материя, за да се изгради едно здраво и достойно общество.

„Няма значение на колко години е детето, за да приеме и разбере светото писание. Има достатъчно материали, които са написани разбираемо за всички възрастови групи”, обясни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com