Държавата гарантира до 50 млн. лева за студентски кредити

654
Държавата гарантира до 50 млн. лева за студентски кредити
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри общ размер на държавните гаранции за кредитиране на студентите и докторантите за 2018 г. в размер до 50 млн. лв.

Финансовата подкрепа е в гарантиране на главницата и лихвите по кредитните задължения, съобщи правителствената пресслужба.

Държавата плаща студентски дългове за милиони

Студенти с дългове за милиони. Заради непогасени заеми за следване държавата е изплатила на банките задължения в размер на над 2,3 мили...

Министърът на образованието и науката подписва от името на правителството споразумения за издаване на държавна гаранция с банки, сключили типов договор с Министерството на образованието и науката за кредитиране на студенти и докторанти. Това са "Банка ДСК" ЕАД, "Райфайзенбанк (България)" ЕАД, "Алианц Банк България" АД, "Юробанк България" АД и "Първа инвестиционна банка" АД.

Договорените кредити по реда на Закона за кредитиране на студентите и докторантите през предходните години са гарантирани от държавата до тяхното пълно погасяване.

Програмата за студентско кредитиране започна през 2010 г. Нейна основна цел е да се създадат условия за свободно развитие на висшето образование, както и за достъп до висше образование чрез споделяне на финансовите отговорности между потребителите и държавата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование