X
 
 

Държавата гарантира до 50 млн. лева за студентски кредити

339 0
photo of Държавата гарантира до 50 млн. лева за студентски кредити
Снимка: БГНЕС
Правителството одобри общ размер на държавните гаранции за кредитиране на студентите и докторантите за 2018 г. в размер до 50 млн. лв.

Финансовата подкрепа е в гарантиране на главницата и лихвите по кредитните задължения, съобщи правителствената пресслужба.

Държавата плаща студентски дългове за милиони

Студенти с дългове за милиони. Заради непогасени заеми за следване държавата е изплатила на банките задължения в размер на над 2,3 мили...

Министърът на образованието и науката подписва от името на правителството споразумения за издаване на държавна гаранция с банки, сключили типов договор с Министерството на образованието и науката за кредитиране на студенти и докторанти. Това са "Банка ДСК" ЕАД, "Райфайзенбанк (България)" ЕАД, "Алианц Банк България" АД, "Юробанк България" АД и "Първа инвестиционна банка" АД.

Договорените кредити по реда на Закона за кредитиране на студентите и докторантите през предходните години са гарантирани от държавата до тяхното пълно погасяване.

Програмата за студентско кредитиране започна през 2010 г. Нейна основна цел е да се създадат условия за свободно развитие на висшето образование, както и за достъп до висше образование чрез споделяне на финансовите отговорности между потребителите и държавата.

Кунева обеща нови облекчения за студентските кредити

Предвиждат се нови облекчения за студентските кредити, сред които значително опростяване на формулярите и допълнителните условия за опр...

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Борисов се оказа с 10 акта от КАТ

Премиерът Бойко Борисов стана жертва на грешка, след като неизправност в системата на КАТ присъди десет акта за нарушения на негово име...

missing image
Официално: Ето какво се падна на зрелост...

"Човекът и вярата" в стихотворението "Вяра" на Никола Вапцаров. Това е темата на трети модул, по който пишат зрелостниците на матурата ...