Ето защо родители на деца от НГДЕК смятат сградата на 13 ОУ за опасна

151198

Ето в какви условия учат децата от Националната гимназия по древни езици и култури, която в момента се помещава в сградата на бившето 13 ОУ до Женския пазар.

Разкол в Класическата гимназия

Директорът на Националната гимназия за древни езици и култури Мариела Папазова спретна демонстративна сцена в двора на училището тази с...

Ученици споделят, че всяка сутрин по коридорите има паднала мазилка.

 

Този счупен прозорец в една от класните стаи още не е сменен.

 

Припомняме, че училището е разтърсено от скандал, след като се разбра, че децата остават в полуразрушената и опасна сграда, при положение, че ремонтът на ул. "Баба", където се помещава училището досега, е приключил.

Родителска среща прерасна в скандал пред НГДЕК

Насрочената за 18.00 часа тази вечер родителска среща на Националната гимназия за древни езици и култури не се състоя, а прерасна в оже...

На 31 октомври директорът на НГДЕК Мариела Папазова та въпрос дали според нея е уместно децата да учат в подобни, опасни условия, г-жа Папазова отговори: „Защо смятате, че е опасна след като има разрешение?“. Според нея по-важно е местоположението на училището, тъй като то се намира в центъра на града и е в близост до Софийския университет, откъдето идват преподаватели за часовете.

Ето и отговорът на Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. В документа е отбелязано, че „при проверка, направена в отсъствие на Директора на гимназията, са констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност от режимен и организационен характер.” Т.е. до 9 октомври в сградата не е имало условия за провеждане на занятия, а до момента не е ясно дали са предприети мерки, свързани с препоръките от Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Ученици сигнализираха, че в момента „тече крайно некоректна кампания, включваща събирането на подписи в подкрепа на оставането в 13-то, по време на учебните часове!”

Вчера, 4 ноември, учениците не учиха първите два часа, тъй като г-жа Папазова беше събрала учителите и 10-на деца, които да опънат транспарант в двора на училището, като отговор на срещата на родителите, които стояха на тротоара срешу училището и без да „вадят” децата си от часовете.

Много от родителите са възмутени от въвличането на учениците в конфликта и са притеснени как това ще се отрази на учебния процес и отношението към децата им.

Класическата гимназия остава в центъра на София

Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) остава в центъра на столицата за тази учебна година. Това заяви днес министърът...

В края на миналата седмица министърът на културата Петър Стоянович призна, че е наясно, че държавата влиза в нарушение за НГДЕК. При неспазване на изискването за ползване по предназначение на ремонтираната сграда на Националната гимназия за древни езици и култури "Св. Константин Кирил Философ” в столичния квартал "Модерно предградие” (ул. „Баба” 16) като място за обучение на нейни ученици, Министерството на културата ще връща средствата за извършената с европейски средства реновация на сградата, ще търпи санкции от МРРБ, както и от Сметната палата за неправилно разходване на финансови средства.

Вижте още снимки от сградата на 13 ОУ

Така изглежда ремонтираната сграда на ул. "Баба"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование