И ти участваш в тази приказка! Разкажи ми какво станало по-нататък…

50133
И ти участваш в тази приказка! Разкажи ми какво станало по-нататък…
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Когато се родили Слънцето, Луната и Земята, получили различни премени. Слънцето и Луната били със сива и напукана кожа. Затова, за да не се вижда тяхната грозота, Слънцето получило златна, а Луната сребърна одежда. Земята била хубавица, да й се ненагледаш. Цялата сияела в цветовете на дъгата. За да се радват на нейната прелестна красота й дали прозрачна озонова дреха.

Тогава и Слънцето и Луната били населени с хора. Слънчевите човеци се обличали в тежки защитни костюми, слагали си големи маски с тъмни очила, за да се защитят от горещината. Живеели в домове с яки стени, обзаведени с мощни климатици. Лунните хора се нуждаели от дебели скафандри и къщи с много светлина. Никакви растения и животни не можели да съществуват на Слънцето и Луната, хората прекарвали повечето време вътре в помещенията, не можели да общуват свободно един с друг. Завидели те на земляните, че живеят в хармония с природата – че можели да усетят полъха на вятъра, топлите слънчеви лъчи, дъждовните капки, снежинките. Отишли на Земята и се помолили да ги приемат да живеят там завинаги.

Събрали се на съвет всички крале на земляните. Мислили, мислили, съжалили слънчевите и лунните хора и ги поканили да останат. Извънземните това и чакали. Пристигнали с всичките си приспособления за живот. Изсекли горите и опасали планетата с железни обръчи – пътища и магистрали. Огромни чудовища – камиони, влакове и самолети, се движели денонощно и бълвали отровни газове. Големи електроцентрали произвеждали непрекъснато енергия, за да задоволят прищевките на слънчевите и лунните хора.

Погрозняла земята. Накъсала се премяната й, станала цялата на дупки. Над повърхността й надвиснал смог, трудно се виждало през неговата червеникаво-кафява завеса. Животните и растенията измрели. Земляните започнали да се разболяват. Задъхвали се, дишали като риби на сухо. Незаздравяващи рани се появили по кожата им. Нямало кой да ги съжали.

Извънземните, които били гости, продължавали да живеят по своя начин. А Слънцето и Луната все така светели с блестящите си премени.

И аз, който ви разказвам това бях там.

А ти? И ти участваш в тази приказка! Разкажи ми какво станало по-нататък…

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование