Минно-геоложкият университет "Св. Иван Рилски" отваря вратите си за зрелостници от софийските училища

3079
Минно-геоложкият университет "Св. Иван Рилски" отваря вратите си за зрелостници от софийските училища

Инициативата се провежда за първи път тази година

Ден на отворените врати ще се проведе на 25 и 26 март 2016 г. в Минно-геоложкия университет "Св.Иван Рилски", гр. София.

Инициативата е по повод кандидатстудентския прием за следващата академична година и е насочена към всички ученици, които завършват през 2016 г.

Новото образование - решихме за "съжителството", но учебниците са кът

Вслушахме се в мнението на над 2000 учители, за да изготвим в крайна сметка учебните програми. Това заяви заместник-министърът по образ...

В рамките на изложението е предвидено кандидат-студентите да се запознаят с уникалните сбирки в музея по палентология, музея по минерология и петрография и музея на уникалните кристали.

Ще бъде показана най-добрата спортна база на територията на Студентски град, както и условията за живот в общежитията на университета.

В Деня на отворените врати ще бъдат представени условията за обучение на зрелостниците и ще бъдат давани консултации за това как могат да кандидатстват в Минно-геоложкия университет "Св.Иван Рилски".

МГУ "Св. Иван Рилски" съществува като самостоятелна образователна институция от 1953 г. За тези 63 години той се утвърждава като учебен и научен център, където се подготвят инженери по геоложки, минни и електромеханични специалности, провеждат се фундаментални и приложни научни изследвания и се осъществяват всички форми за следдипломна квалификация. Доброто съчетание на една обща инженерна подготовка с по-тясно профилирани знания и умения дава широки възможности за реализация на завършилите университета в страната и в чужбина. От създаването на университета досега са подготвени и дипломирани над 22 000 инженери, реализиращи се в областта на геологията, минното дело, в енергийно-суровинния отрасъл, гражданското и промишлено строителство, опазването на околната среда и др., сред които граждани на близо 40 държави от Европа, Азия, Африка и Южна Америка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com