Музикаутор: Dynamo Software е новият дарител в рамките на инициативата за създаване на училищни химни "Светилник"

1026
Музикаутор: Dynamo Software е новият дарител в рамките на инициативата за създаване на училищни химни "Светилник"
Снимка: Музикаутор

Dynamo Software е втората организация, която подкрепя инициативата „Светилник“ 2022/2023: Към светли бъднини вървим!“, организирана от сдружението на автори и композитори Музикаутор. Софтуерната компания направи дарение от 9000 лева, с което ще се финансира химна на 112 ОУ „Стоян Заимов“ от град София, както и дейности в подкрепа на инициативата.

„Благодарим на ръководството на Dynamo Software за добрия пример и за това, че припозна „Светилник“ като социално отговорна кампания, която предстои да се развива и разраства“, изрази своята благодарност изпълнителният директор на Музикаутор Иван Димитров.

Музикаутор: Дунавското хоро е със защитени авторски права

Символът на новогодишното веселие – Дунавското хоро, чийто създател е Дико Илиев, е произведение, което той композира, докато раб...

„Доброто е навсякъде около нас, но за да има то повече проявления, в него трябва да се инвестира. Компанията ни вярва, че подкрепата на този проект е инвестиция в бъдещето на страната ни, в нашите деца и в ценностите, с които те растат“, сподели управителят на Dynamo Software Кръстин Георгиев.

112 ОУ „Стоян Заимов“ е едно от шестте училища, които се включиха във второто издание на инициативата „Светилник“ 2022/2023: Към светли бъднини вървим!“, след като се класираха в проведените конкурси в общините София, Благоевград, Кюстендил, Казанлък и Стара Загора.

Дружеството на автори, композитори и музикални издатели беше натоварено с нелеката задача да излъчи победителите сред десетки получени кандидатури. „Това са изключително интересни училища, които участват в проекти, реализират доброволчески инициативи, провеждат не само класни, но и множество извънкласни дейности, за да покажат на децата пъстротата на живота и как може човек да се реализира в него“, сподели Иван Димитров.

Инициативата „Светилник“ се реализира за втора поредна година и стимулира български училища да представят дейността, успехите и желанието си да бъдат част от една от най-българските инициативи в страната.

В салоните за красота и в заведенията - музика само с платени авторски права

Масови проверки дали салони за красота пускат музика без авторски права се извършват в момента в цялата страна, предаде БНР. Кампанията...

„Химнът, заедно с патрона на училището – Стоян Заимов, и отличителният знак – совата, са основните символи, които ни правят различни в сравнение с останалите училища. Тези символи са важни, защото те придават идентичност на нашето училище. Така то става разпознаваемо и уникално“, споделя в заявлението си ръководството на училището.

Dynamo Software е водеща технологична компания, разработваща софтуерни решения от ново поколение за управление на фондови инвестиции. През последните 20 години компанията с българско ДНК и централа в САЩ е доверен партньор за над 1000 клиенти по света, а през 2021 г. бива оценена на 900 млн. долара и печели ново финансиране за бъдещи проекти. В основата на всички успехи стои ежедневната колаборация на глобален екип от над 370 експерти, опериращи на 4 континента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Ето кога ще са допълнителните матури

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com