Над 58 000 зрелостници ще се явят на матури утре

10836
Над 58 000 зрелостници ще се явят на матури утре
Снимка: БГНЕС

На утрешната матура за 12 клас ще се явят над 58 000 зрелостници в 609 училища на територията на цялата страна, в които има осигурено видеонаблюдение, съобщи зам.-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева.

"Надявам се, че всичко с държавните зрелостни изпити (ДЗИ) ще мине добре и спокойно. Това е 15-ата сесия и има достатъчно създадени ресурси и изграден опит", увери Кастрева. Близо 10 000 квестори ще отговарят за всички училища в страната, в които ще се проведат матурите. Те ще бъдат поместени в залите, входовете и коридорите на учебните заведения.

Преписването не е грях само на учениците

Не преписвайте. Тази хубава инициатива беше подхваната в последните дни чрез кампанията „Мисия образование” на Нова телевиз...

Кастрева посъветва зрелостниците да са се наспали добре, да са навреме в училище - най-късно до 07, 30 часа, да носят в себе си служебна бележка за допускане до матура, документ за самоличност, да прочетат внимателно в коя зала са и да носят черно пишещ химикал.

Голямата препоръка на зам.-министъра е към квесторите, които да отстояват достойнството и професионализма на професията учител и да следят отговорно за спазването на правилата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование