X
 
 

Няма основание за спиране на акредитацията на Медицинския университет

858 0
photo of Няма основание за спиране на акредитацията на Медицинския университет
Снимка: БГНЕС

Нямаме основание за спиране на акредитацията на Медицинския университет, висшето училище е преустановило изнесените обучения, които бяха констатирани като незаконосъобразни и нямаме основание за предлагане отнемане акредитацията.

Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев във връзка с разследването за корупция в Медицинския университет, което започна миналата седмица с акция на спецпрокуратурата, ДАНС и ГДБОП.

"Нека компетентните органи да си довършат работата. От 2016 г. нямаме одит на Медицинския университет", допълни той

"Одитът ни беше достатъчно всеобхватен. От последния одит на университета сме предоставили всички материали още тогава на съответните институции. Тук явно става дума за нови случаи. Звеното за вътрешен одит на МОН контролира изпълнението на препоръките по одитния доклад. Това е направено междувременно. Не сме получавали сигнали", поясни министърът.

Припомняме, че полицията запечата кабинетите на ръководители и административни служители на Медицинския университет в София миналата седмица. Акцията на спецпрокуратурата, ДАНС и ГДБОП е срещу организирана престъпна група, извършвала нерегламентиран прием на чуждестранни студенти, предаде БГНЕС.

Неофициално се твърди, че граждани на държави извън ЕС са приемани "проформа", за да започнат след това работа в съвършено други сфери и след това да кандидатстват за гражданство - без нито ден в университета. Проверяват се студенти, преподаватели и администрация.

Бившият ректор на Медицинския университет проф. Ваньо Митев в момента е подсъдим заради неизгодни сделки и незаконен прием на студенти.

Рекорден брой чуждестранни студенти са се записали в МУ в Плевен

Рекорден брой студенти от 35 държави започват обучение в Медицинския университет в Плевен. За първи път учебното заведение бе предпочет...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители