Партньорската мрежа на ЗК „Лев Инс” АД, CyberOne и Cyber360 Academy се включват в Международния месец на киберсигурността с полезни съвети за безопасно използване на интернет

1423
Партньорската мрежа на ЗК „Лев Инс” АД, CyberOne и Cyber360 Academy се включват в Международния месец на киберсигурността с полезни съвети за безопасно използване на интернет
Снимка: ЗК „Лев Инс” АД

Партньорската мрежа на ЗК „Лев Инс” АД, CyberOne и Cyber360 Academy се включват в Международния месец на киберсигурността (Cybersecurity Awareness Month) с полезни съвети за безопасно използване на интернет. Следвайки политиката за осигуряване както на физическа, така и на дигитална сигурност на своите клиенти, лидерът в застрахователния бранш на българския пазар предоставя на своите частни и корпоративни клиенти цялостни решения, с които те могат да защитят техниката, софтуера и данните в своят дом и бизнес. Те са многокомпонентни и включват обучение за практиките за безопасност, техническа защита и киберзастраховка.

Паралелно с това, компанията следва мисията за образоване на обществото и повишаване на дигиталната култура от най-ранна възраст чрез социалната инициатива „Пази дето в интернет”, която за две години достигна до над 130 000 ученици, родители и учители в цялата страна.

В рамките на Международния месец на киберсигурността експертите на Cyber360 Academy се присъединяват към каузата с полезни съвети за безопасно използване на интернет, които всеки от нас трябва да знае и практикува в ежедневието си, за да бъде дигитално сигурен при използването на различни устройства. Те са прости и лесно приложими, но в забързаното ежедневие често не си даваме сметка, че улесняваме достъпа на престъпниците до личната си информация през приложения, и-мейли и социални мрежи. В същото време, една успешна кибер атака може да повлияе сериозно върху финансите, имиджа, физическото и психическо благополучие на личността и работата на бизнеса.

 За да обърне внимание на обществото за множеството канали и пропуски в осигуряването на „бариери” на защита, които ни правят уязвими, преподавателят в Cyber360 Academy и киберексперт Симеон Нгуен ще предложи серия от трикове, с които можем да избегнем неоторизиран или злонамерен достъп до нашите данни. Всеки може да се запознае с тях във facebook страницата и сайта на академията по киберсигурност .

Cybersecurity Awareness Month е световна инициатива и се провежда за 20-та поредна година през месец октомври. Тя поощрява взаимодействието между правителството и частния сектор, за да се даде възможност на всеки да защити личните си данни от цифрови престъпления.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com