Пощенска банка започва голям образователен проект със Софийския университет

1753
Пощенска банка започва голям образователен проект със Софийския университет
Снимка: Пощенска банка

Пощенска банка и Софийския университет ще си сътрудничат за обучението на бъдещите финансови експерти в магистърската програма на Стопанския факултет "Финанси и банково дело". Финансовата институция е единствената банка, която се включва в академичната програма на факултета с два самостоятелни модула, изцяло разработени и създадени по нейно предложение. Модерните дисциплини "Банков мениджмънт" и "Инвестиционно банкиране" ще са част от задължителната учебна програма 2021-2022 г. и обучението в тях ще се води от експерти на банката. Целта е заедно с теоретичната подготовка да се осигури на студентите отлична възможност за натрупване на ценен практически опит и знания, които ще им помогнат за тяхното успешно кариерно развитие в реална работна среда.

"Образованието е ключов приоритет в корпоративната социална политика на нашата банка, в който инвестираме непрекъснато. Вече 30 години създаваме устойчиви проекти, чрез които изпълняваме нашата мисия да участваме в изграждането на иновативен образователен модел, който отговаря на очакванията и нуждите на бъдещите поколения. В подкрепа на модерното образование развиваме стратегическото си партньорство с Finance Academy, реализираме серия иновативни проекти съвместно със СофтУни, а чрез менторската си програма в Националната търговско-банкова гимназия добавяме стойност към знанията и уменията на учениците. Винаги сме се стремили да ангажираме младите хора и да ги подпомагаме с опита си, за да могат по-бързо и успешно да навлязат в практиката на реалния бизнес. Щастливи сме, че можем да допринесем за устойчивата връзка между образованието и бизнеса с това наше партньорство. Студентите от магистърската програма "Финанси и банково дело" ще получат нашата менторска подкрепа и вдъхновение от най-добрите ни експерти", коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Пощенска банка и Finance Academy започват стратегическо партньорство за повишаване на финансовата грамотност

Пощенска банка стартира стратегическо партньорство с Finance Academy в образователен проект, който цели да предостави ценни знания с пр...

В рамките на мащабната съвместната програма ще участват повече от 20 експерти от различни звена на Пощенска банка. Те ще водят лекциите и практическите занятия в двете дисциплини и ще подготвят финалния изпит в сътрудничество с преподавателския състав на катедра "Финанси и счетоводство". Програмата е изградена така, че в обучението на бъдещите магистри да бъдат заложени множество практически занятия, решаване на казуси и обсъждане на примери, което ще доближи максимално младите експерти до средата, която реално ги очаква след завършването на университета. Всичко това ще им помогне да надградят знанията си, за да бъдат още по-конкурентоспособни и да получат по-добри шансове за кариерно развитие.

Обучението по "Банков мениджмънт" ще стартира още през октомври 2021 г., а дисциплината "Инвестиционно банкиране" ще е част от учебния план на Стопанския факултет от месец февруари 2022 г.

"През последните години връзките на университетите с бизнеса се подобриха значително. Изготвянето и актуализирането на учебни планове с участието на работодателите стана много по-активно и за Софийския университет това е важно. Радвам се, че от следващата учебна година студентите в двете магистърски програми на Стопанския факултет ще имат възможност да получат теоретични и практически знания от професионалистите в Пощенска банка", изтъкна проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Бъдещите магистри ще имат възможност да продължат професионалното си развитие, като се възползват и от предимствата на целогодишната стажантска програма на Пощенска банка. Стажът е платен, провежда се с гъвкаво работно време – 4 или 8 часа, съобразено с ангажиментите на студентите, а продължителността му е от 1 до 3 месеца. Желаещите могат да работят в Централното управление в София или във финансовите центрове на Пощенска банка в страната – София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Благоевград, Стара Загора, Шумен и Габрово.

Пощенска банка подкрепя социалното предприемачество по случай своя 30-годишен юбилей

"30 години създаваме вселена от нови възможности" – това е мотото, под което Пощенска банка отбелязва своето 30-годишно присъстви...

Повече информация за участието на Пощенска банка в магистърската програма можете да откриете на www.postbank.bg или на сайта на Стопанския факултет на Софийския университет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Безплатни упражнения и правила по БЕЛ за зрелостниците: Ето къде

За явяване на матура за поправка ще се плаща такса

За първи път: Откриват филиал на български университет зад граница

Наша ученичка с публикация в най-авторитетния форум за изкуствен интелект

Перспективи и възможности в IT сектора – интервю с Валентин Змийчаров

Директор на столично школо: Училището има основната цел да подготвя добри и щастливи хора

Ясно е каква ще е държавната гаранция при кредитите за студенти и докторанти

Кабинетът отпусна милиони за модернизиране на университетските библиотеки

След данните за фалшиви дипломи: Прокуратурата откри престъпления в ЮЗУ

Галин Цоков: Средствата за образование дават резултати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование