Прокуратурата откри нарушения при приема на деца в ДГ "Звънче"

1934
Прокуратурата откри нарушения при приема на деца в ДГ "Звънче"
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е открила нарушения при приема на деца в столичната втора детска градина "Звънчев" в район "Триадица". Това става ясно от отговор на държавното обвинение, след като родителите поискаха проверка на документите на над 200 деца.

Градината в момента се посещава от 382 деца. Над 200 от тях са приети с медицински протоколи от лекарски комисии. Според родителите, чиито деца са останали извън списъците, много от тези документи са фалшиви и приемът там не е прозрачен.

Родители се заеха с тъмните истории на софийските детски градини

Втори сигнал с фрапиращ брой нарушения по отношение на дейността на втора детска градина в София внесе Националният инициативен комитет...

От отговора на прокуратурата става ясно, че има достатъчно данни за длъжностни престъпления по член 282 от Наказателния кодекс, които се наказват с лишаване от свобода до 8 години. Този член гласи:

"Ако от деянието са настъпили значителни последици или е извършено от лице, което заема отговорно служебно положение, наказанието е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност."

Според прокурор Ивайло Петров в сигнала се съдържат данни за извършено престъпление. От решението му става ясно, че Софийска градска прокуратура ще прецени дали да възложи проверка, да образува или да откаже образуването на наказателно производство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com