Психологията отново е най-желаната специалност в СУ (ВИДЕО)

2314
Психологията отново е най-желаната специалност в СУ (ВИДЕО)

За поредна година психологията остава най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и отново най-много кандидати са посочили именно нея като първо желание в заявленията си.

Това сочат данните от обявеното първо класиране в учебното заведение, обявено във вторник.

С изпит по математика продължава кандидатстудентската кампания в СУ

Днес в 14.00 часа в зала 224 на Ректората започна изпитът по математика I, с който продължава втората изпитна сесия на Софийския универ...

На второ и трето място са специалностите "Социология" и "Английска филология", следвани от "Публична администрация", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Информационни системи", "Педагогика", "Информатика" и "Българска филология", пише Mediapool.bg.

6499 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище, за което междувременно стана ясно, че е изпаднало до 854 позиция в световната класация на Centre for World University Rankings.

От 13 до 15 юли новоприетите студенти възможност да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап, или да я потвърдят, но да заявят участие на второ класиране. Тази възможност не важи за приетите по първо желание.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващото класиране, което ще бъде обявено на 19 юли. Записването е от 20 до 22 юли. Трето класиране ще излезе на 26 юли и е окончателно.

Продължава кандидатстудентската сесия в СУ

Днес с изпити по английски език, италиански език и философия и социални науки продължава втората кандидатстудентска сесия за учебната...

ВИЖТЕ ВИДЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com