Първокласници проведоха онлайн празник на буквите (СНИМКИ)

12710
Първокласници проведоха онлайн празник на буквите (СНИМКИ)
Снимка: Тинка Цветанова

Празникът на буквите при първокласниците е да покаже не само, че малките ученици са вече грамотни, но и това, че те изпитват задоволство, самочувствие и радост от постигнатото досега.

„Патриотичен буквар“ ще получат първокласниците от община Добричка

За националния празник на България – Трети март - всички първокласници от община Добричка ще получат книжката „Патриотичен ...

Обикновено той се отбелязва в края на месец март, когато децата са приключили с обучението по буквара. Учениците от 1-ви Б клас при СУ „Димитър Матевски” със своя класен ръководител Васка Петракова и учител ЦДО – Антония Димитрова, сътвориха един по-различен и уникален празник, в който взеха участие всички ученици от класа, както и техните родители.

Гости на онлайн тържеството бяха Мариана Златанска – директор на училището и Теодора Мерланова – заместник-директорът. На Лазаровден, точно в 09:45 ч. всички се включиха онлайн. Първо, за да се подготвят и да посрещнат своя съученичка, която има рожден ден и второ - именниците. В 10:00 ч. всички ги посрещнаха с песен и приповдигнато настроение, като им отправиха своите най-искрени приятелски пожелания и им подариха по едно виртуално цвете, изработено лично от всяко дете. Имаше и изненада! Едно от децата беше подготвило малко кексче с фойерверка и го поднесе, разбира се, онлайн. Украса също не липсваше.

Стартира кампанията за записване на първокласници

Днес, 30 март, се очаква всички училища на територията на София да обявят свободните си места за прием в първи клас за следващата учебн...

После започна празникът на буквите. Всички ученици се включиха с ръчно изработени украсени корони. И тъй като плануваното им тържество трябваше да се проведе в Кукления театър, но по разбираеми причини не се проведе там, Антония Димитрова беше подготвила такъв и пренесе децата в „Буквеното царство”. След финала на театралната пиеса, децата изпяха песента „Първокласно“, изпълниха стихотворенията „Родина“, „Аз съм българче“ и стихове за буквите. Сбогуваха се с буквара и посрещнаха читанката. Накрая отправиха своята детска „Молитва“.

Класният им ръководител изненада своите възпитаници с презентация със снимки от началото на учебната година до този момент и с красиво изработено Удостоверение за грамотност за всяко дете. Накрая всички бяха развълнувани и изпяха песента "Заедно" - малко натъжени от факта, че са заедно само онлайн и си пожелаха скоро всичко да приключи, за да се видят отново в училище.

Първокласниците в затворите у нас са 124

Справка на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ показва, че от 6505 лишени от свобода във всички затвори, 1080 са ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Ето кога ще са допълнителните матури

Популизъм или достъпно образование? Оставиха безплатното висше образование за следващия парламент

"Образованието е пътят": Денков с позиция за безплатното висше образование

Три наши ученички с медали от Европейската олимпиада по математика

Няма карантинирани класове заради коклюш: Говори образователният министър

Намаляват педагозите в детските градини

Официално: 2 май ще е неучебен ден за цяла България

Кабинетът отпусна милиони за образование на децата за пътна безопасност

МОН обмисля 2 май да е неучебен в цялата страна

Милиони за електромобили, микробуси и автобуси за училищата дава МОН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com