Пътешествие в света на запетаята в 76 ОУ "Уилям Сароян"

17963
Пътешествие в света на запетаята в 76 ОУ "Уилям Сароян"

Как часовете да се превърнат в приятно изживяване и забавление? Как учениците да разберат и усвоят още в клас учебния материал? Как да трупат трайни задълбочени знания? Отговорите на тези въпроси бяха дадени по време на открита педагогическа практика в 76 ОУ „Уилям Сароян" седмицата преди настоящата ваканция.

Цветелина Терзиева, учител по български език и литература, и Бойка Василева, начален учител, проведоха съвместен урок в IV „а“ клас. Темата на урока бе „Запетаи в сложното изречение“. С помощта на мултимедия и интерактивни методи на преподаване те пренесоха учениците в света на пунктуационните знаци. Урокът бе едно своеобразно пътуване за трупане на знания. Те спряха на няколко спирки, на които с лекота демонстрираха наученото.

Третокласници в надпревара за знания и толерантност

Мотивираща надпревара цари в III "а" клас в 76. ОУ "Уилям Сароян". Класният ръководител - Силвия Цветина, намери начин да вдъхнови деца...

Децата короноваха запетаята с израза „нейно величество“, тъй като осъзнаха, че неправилната й употреба в изречението може да доведе до неочаквани обрати в реалния човешки живот.

На урока, освен учители, присъстваха и родителите на четвъртокласниците. Те проследиха в реално време напредъка на своите деца и определиха урока като интересн, нестандартен и много полезен.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com