Ще има стандарти за академичните звания, каза Анелия Клисарова

108607
Ще има стандарти за академичните звания, каза Анелия Клисарова

Предстои да бъдат въведени национални стандарти за присъждане на академични звания и степени, заяви в Стара Загора министърът на образованието проф. Анелия Клисарова, предаде БГНЕС.

Министърът подчерта, че през последните две години професорите и доцентите в България са се увеличили близо 10 пъти. Клисарова участва в Стара Загора в кръгла маса по въпросите на образованието.

Тя подчерта, че в момента заедно със Съвета на ректорите се разработват национални стандарти за присъждане на научни звания. Те ще бъдат съобразени със специфичните изисквания на различните направления и по този начин Министерството ще може да следи професорските и доцентските звания да не се раздават безогледно. Тези национални стандарти ще бъдат една база, те ще бъдат минимум и препоръчителни, автономията на университетите разбира се няма да посягаме както си е облекчена процедурата така. Но нека всеки, който иска да получи званието доцент и професор, все пак да се постарае да има необходимия брой публикации да има международни изяви, за да го носи с чест, добави още Клисарова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com