Синдикатът на българските учители не е доволен от охраната на училищата

8355
Синдикатът на българските учители не е доволен от охраната на училищата
Снимка: БГНЕС

Синдикатът на българските учители не е доволен от охранителната дейност в училищата. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Янка Такева председател на Синдиката на българските учителите. Тя обясни, че Синдикатът на българските учители още вчера е отправил открито писмо до медиите.

„В него призоваваме охранителните фирми, които получават не малко средства от делегираните бюджети на учебните заведения и на детските градини, много качествено и съвестно да си вършат работата”, заяви Янка Такева. Тя коментира, че като председател на Синдиката на българските учители не е доволна от това, което охранителните фирми извършват като дейност в учебните заведения и детските градини. Такева уточни, че преди 7-8 години е организирала среща с охранителните фирми и кметовете на общините в по-големите градове.

Такева: Минималната учителска заплата ще бъде увеличена с 12,6%

Минималната работна заплата /МРЗ/ на учителите в средното образование ще се увеличи с 12,6% от 1 октомври 2015 г. Това заяви Янка Так...

„Крайно време е не Синдикатът на българските учители, а Министерството на образованието и науката, заедно с кметовете на общините, директорите на охранителните фирми и на училищата да направят областни срещи. На тях трябва да се проведат разговори за ангажиментите и задълженията на охранителните фирми”, посочи тя. По думите й, директорите на училищата и детските градини трябва стриктно да спазват вътрешните си правилници за опазване живота и здравето на децата. „Това трябва да става не само в класните стаи, но и в дворовете на училищата и детските градини”, каза още Янка Такева.

Припомняме, че вчера преди обед лицето Д. И., роден през 1987 г., от с. Струпец, община Сливен, е позвънявал по мобилния телефон многократно на ученичката от 12-то ОУ в град Сливен, С. В. След това, около 13.50 часа, Д. И. се е опитал да влезе в 12-то ОУ в гр. Сливен по време на учебни занятия, но е бил спрян от охраната.

Целта на неговото посещение е да се срещне със С. В. На входа на училището е излязло пострадалото 15-годишно момиче, заедно с психоложката на училището, която се е опитала да разговаря с Д. И.

Той е бил агресивно настроен към ученичката, извадил е нож и наранил с него психоложката, която се е опитала да го спре. След това нанесъл няколко удара по 15 годишното момиче, в резултат на което момичето е починало. След това в двора на училището Д.И. е нанесъл няколко удара с нож на друго лице, негов връстник – К.М. - криминално проявен, след което с газов пистолет Д.И се прострелял в устата. К.М е настанен в МБАЛ „Д-р Ив. Селимински” – Сливен, с опасност за живота. Д.И. също е приет за лечение в Сливенската болница и е под полицейска охрана.

Такева: Синдикатът на българските учители подкрепя Фандъкова за кмет на София

Синдикатът, като най-голям, категорично подкрепя Йорданка Фандъкова за кмет на София. Това обяви Янка Такева, председател на Синдиката ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование