X
 
 

Скандал с матурата по английски език, МОН назначи проверка за грешки

10165 0
photo of Скандал с матурата по английски език, МОН назначи проверка за грешки
Снимка: БГНЕС
Зрелостници са недоволни от матурата по английски език, която се проведе в четвъртък. Те настояват изпитът да бъде ревизиран. Подписка, която тече в интернет, набира скорост.

Дванайсетокласниците са на мнение, че изпитът е бил пълен с граматически и правописни грешки. На матурата по предмет по избор от 40 000 зрелостници близо 14 500 избраха английския език.

Най-добрите бисери от матурите през последните години

Матурите никога не минават без големи гафове в знанията на зрелостниците. Притесняваме се да разберем какви ще бъдат те тази година, но...

Разпредена е проверка на ключа за отговори спрямо въпроса, обясни пред бТВ зам.-министърът на образованието Таня Михайлова. Тя допълни обаче, че е нужна конкретика.

"Добре е по имейла на МОН да се изпрати конкретно въпросът, който смятат, че е грешен. Той ще бъде предаден на комисия. Няма как да дадем оценка, без да видим конкретните спорни въпроси”, допълни Михайлова.

На въпроса дали все пак е възможно матурата да се ревизира, тя отговори, че първо трябва да се посочат неточностите.

"Няма как да се даде оценка, без да се видят конкретните въпроси, които са предизвикали недоволство", заяви заместник-министърът.

Вижте отговорите на матурата по БЕЛ

На държавния зрелостен изпит по "Български език и литература" се явиха 49 334 ученици. Анулираните писмени работи са 11, съобщи пресцен...

Зам.-министърът обясни, че процесът по съставянето на въпросите за матурата е сложен и минава през няколко етапа. „11 ученици са с анулирани работи на първия зрелостен изпит, а пет са анулираните на втория.

Причините са различни – преписване, използване на мобилни комуникации, нарушаване на анонимността”, поясни Таня Михайлова.

На матурата по предмет по избор от 40 000 зрелостници близо 14 500 избраха английския език.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  WAS??? Какво общо имат тези несвързани и неграмотно написани изречения с матурата по английски, в която НЯМА НИКАКВИ грешки? Поредната истерия на разбрали-недоразбрали,невежи и безотговорни ученици и родители.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  как може да се оценява нещо което от самото начало е сгрешено от тези дето са съставили тази матура. От МОН за поредн път показват некадърността си и некомпетентноста си. След като въпосните въпоси от матурата по английски език са били граматически неправилно поставени, то е логично тази матура да се анулира и да се проведе нова. Как може да оценяваш матура, която още от създаването си е сгрешена виж още ›› , какви са тези некадърници дето са изготвили въпросите, ЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВИДИ и въпросната матура напълно да се анулира , дори не виждам смисъл да се проверява, направо пликовете с въпросите да отидат за тоалетна хартия или подпалки. ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ!
  : 0 !
 • Pensi-Hunderter или Pepsi-Hunni ? 2 Pensi-Hunderter или Pepsi-Hunni ? преди 2 месеца Профил на трол?
  Да , това е въпросът ! Днес на денят на славянската писменост най-после да се занимаваме с тази стартова гатанка . Първо - множествено число или сингуларен ? Hundreti естествено имаj друг блясък в сравнение с Hundert . Може да се изпише и като Hunderti , но не Huaweii . При Hunni нещата с единствено число отварят поглед към друг въпрос , женско-нежно илил мъжко без атрибут ? Една Hunna , кой да виж още ›› откаже ? Но един Hun ? Hund ? Шунд ! Или както казват съседите ни в бонмо : шундафера . Изводът от изложеното : за предпочитането са следните форми , Pensi-Hundreti както и Pepsi-Hunna .
 • Денят на сляванска писменост : 2.1 Денят на сляванска писменост : преди 2 месеца Профил на трол?
  Рубрика our opinion ; Според wegen der grossen last des geschmolzenen Blei im brand der notre-dame , paris , der einzigste unstrittige wiederaufbau besteht im abtrag und neuaufschichtung . 250 tonnen , schaetzungsweise zusatzlast an endpunkten niemals vorgesehen dafuer , wuerden sicherlich die statik als solche dauerhaft gefaehrden. finanzielle mittel sind ausreichend , technologische ebenso. хайд виж още ›› е , превод на английски !
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  МОН са абсолютни некадърници!!!
 • Cecil Rhodes 1.1 Cecil Rhodes преди 2 месеца Профил на трол?
  съотношения помежду франция/англия винаги били деликатни : Edward III , черният рицарин-принц , или LaRochelle и кардиналът Ришелиьо в 17-ти век , например . Но нашенските Гуугли , те си знаят онова на изуст .
  : 1 !