X
 
 

Софийският университет ще прави специален проект за изкуствен интелект

753 1
photo of Софийският университет ще прави специален проект за изкуствен интелект
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов
Център за върхови научни постижения в областта на големите данни и изкуствения интелект ще прави Софийският университет. Проектът се нарича "Големи данни за интелигентно общество" (GATE), пише в. "24 часа".

Според ректора проф. Анастас Герджиков, необходимите средства са в размер на 30 млн. евро. Парите идват по проект, а центърът ще е първи такъв за района на Централна и Източна Европа, докато в Западна Европа има вече 50 такива. Партньор по проекта е шведският университет Chalmers.

Джак Ма: Скоро може да работим по 12 часа седмично

Милиардерът Джак Ма, който дълго време беше откровен застъпник за екстремната работна култура в Китай, твърди, че хората трябва да мога...

Преди да е стартирал проектът, СУ вече има договори за над 4 млн. с фирми, които очакват от института да изпълни определени задачи, заяви ректорът.

Герджиков казва, институтът ще служи като хъб, който свързва и обединява в единна устойчива екосистема всички заинтересовани от големите данни - университет - държава - индустрия - общество.

Междувременно стана ясно, че сегашният ректор ще се кандидатира за втори мандат. Изборите ще са през ноември. Засега няма други кандидатури, крайният срок за подаването им е петък.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 1 месец Профил на трол?
    ОДА ЗА БОЙКО БОРИСОВ. Бойко от всичко разбира. Вожда пред нищо не спира. Всеки проблем ще реши. Никога Той не греши. Бойко признат е спортист: каратист, тенисист, футболист. Доктор на пожарникарските науки. Не е като някои неуки. От сега и занапред Бойко е езиковед. Изборите нашият месия все печели ги на вересия. Личният му лекар-Лъчо вече е доцент. Бойко пък се цели...в бъдещ президент. Автор: виж още ›› Георги Илиев Митев. Град София (2014). Трето поколение репресиран и второ относно образованието. Със средно образование.
missing image
Дневен хороскоп за 17 ноември

Овен Тази неделя се огледайте в очите на другите. Понякога не ни е нужно огледало, за да разберем как изглеждаме. Телец Днес не поставяйте...