СУ: Атаката срещу университета продължава, защо Сметната палата е с друго становище?

6090
СУ: Атаката срещу университета продължава, защо Сметната палата е с друго становище?

Създава се впечатление, че атаката срещу най-авторитетното висше училище в България продължава, доколкото в доклада с оценката на екипа нямаше резерви, а в официалното становище, връчено лично от директора на отдела, извършил проверката, отчетът се заверяваше с резерви. Изключително странно е, че днес Сметната палата на база на същия доклад оповестява различно от това становище. Това се заявява в официална позиция на Софийски университет "Св. Кл. Охридски" отказа на одиторите на Сметната палата да заверят финансовия отчет на университета.

Прави впечатление, че оповестената от Сметната палата информация идва веднага след като Софийският университет успя да докаже и получи от Националната агенция за проходите (НАП) удостоверение, че не дължи сумите, тиражирани от различни медии в последните седмици.

Сметната палата: Одитът на СУ не дава вярна и честна представа за финансовото състояние

Сметната палата отказ да завери финансовия отчет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за 2014 година, съобщиха от Палатата. ...

Сметната палата отказ да завери финансовия отчет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за 2014 година. Годишният финансов отчет на университета не дава вярна и честна представа за неговото финансово състояние и имущество към 31 декември 2014 г., в съответствие с приложимата обща рамка за финансово отчитане, заявиха днес от Сметната палата.

В средата на октомври излезе информацията, че СУ дължи дължи на държавата 10 млн. лв., с лихвите от 2007 до 2012 година сумата достига близо 14 млн. лв. В отговор на това от университета заявиха, че всички констатации от цитирания от телевизията доклад са оспорени изцяло от Софийския университет пред съответните компетентни органи. Половината от актовете са отменени в полза на Университета. Останалите са във висящи производства, обясниха след това от учебното заведение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com