ТВ водеща: В училище се получава вакуум, в който се развива поколение безнаказани 9-годишни чалга фенове

5855
ТВ водеща: В училище се получава вакуум, в който се развива поколение безнаказани 9-годишни чалга фенове

Спрях сина ми от училище, защото беше подложен на системен тормоз в продължение на месеци. Това заяви телевизионната водеща Ирина Тенчева - съпруга на продуцента Иван Арнаудов.

В пространен пост във Facebook тя обяснява, че е взела решението си както заради тормоз над сина ѝ, така и след тест, който да покаже какво учи детето ѝ в частното училище, в което досега е било. Оказало се, че синът ѝ Спас имал „фундаментални пропуски” по математика и български език. Дъщеря ѝ Вирджиния, която е по-малка, също показала пропуски, но тя по-лесно можела да навакса.

Наказаха гимназистите от Стара Загора за неуважително отношение към учителка

„Наложени са наказания на седем ученици от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт "Никола Вапцаров" в Стара Загор...

Всъщност цялата теза на водещата е, че нивото в частното училище е по-ниско от това в обикновените учебни заведения в София. Отделно Тончева разказа пред Нова телевизия и, че две нови деца в училището – момче и момиче, са почнали да тормозят сина ѝ по уникално злобни начини. Стигало се е до „номера” като залепване с лепило за стола. Заради това и заради промяната в детето ѝ след тормоза, както и неангажираността на учителите и училищното ръководство, Ирина е спряла сина си от училище.

"Знам със сигурност, обаче, че големият проблем на школото не е това, че правомощията на учителите са ограничени, а това, че родителите на децата там масово не се интересуват какво се случва. За даскалите това се оказва по-добрия вариант, защото дори да виждат какво става, нямат правомощията да изискват санкции и така се получава един вакум, в който се развива едно ново поколение безнаказани 9-годишни чалга фенове", категорична е Тенчева.

Това, че разказах историята си, не променя нищо. Липсва процедура – в момента, в който някой удари някого, да се знае какво се случва. Не да изгонят провинилото се дете, а да се разбере защо се е стигнало дотам, подчерта телевизионната водеща. Чакаме децата да минат 12 години и после ще си продължат пътя - не може така, има неща, които минават границата и тази граница трябва да се следи от учителите и от директора, добави Теончева. Тя обеща да отвори видео канал, в който да се излъчват истории за насилие в училище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование