УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+”

4676
УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+”

 

През месец май 2017 екипът на БРИТАНСКО-БЪЛГАРСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН и ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР – гр. София приключи двугодишната си работа по проекта „Повишаване на качеството на преподаване на английски език на възрастни чрез въвеждане на нови информационни и комуникационни технологии и оптимизиране на академичния мениджмънт” (№ 2015-1-BG01-KA104-013963), финансиран по програма „Еразъм+” на ЕС, КД 1, Образователна мобилност за обучители в сферата на образованието за възрастни. Проектът има два основни фокуса. Първият цели повишаване на информационно-технологичната компетентност на участниците чрез придобиване на конкретни умения за работа със съвременните информационни и комуникационни технологии и активното използване на техния потенциал в чуждоезиковото обучение, което освен добра техническа грамотност, предполага преди всичко нов тип методика и комуникативни умения. Вторият се отнася до оптимизиране на академичния мениджмънт чрез придобиване на нови управленски компетентности, съответстващи на съвременната динамика на развитие на чуждоезиковото обучение, и по-специално това на възрастни.

Основната част на проекта включваше участие на осем преподаватели в двуседмични обучителни курсове в различни образователни институции във Великобритания и Ирландия - BELL (Кеймбридж), ANGLOLANG ACADEMY OF ENGLISH (Скарбъро), LEWIS SCHOOL OF ENGLISH (Саутхемптън), HILDERSTONE COLLEGE (Броудстеърс), THE ENGLISH LANGUAGE CENTRE (Брайтън) и ALPHA COLLEGE OF ENGLISH (Дъблин).

Придобитите знания, умения и компетенции бяха успешно интегрирани в учебната дейност на ББИЕ Център, а също така разпространени чрез провеждане на множество семинари, уъркшопи и открити уроци в нашата и сродни институции, както и чрез изнасяне на презентации на национални форуми.

Участието в проекта значително повиши ефективността на процеса на обучение по английски език чрез засилена активност и интерес както от страна на преподавателите, така и на обучаемите. Успешното внедряване на информационните и комуникационни технологии и оптимизирането на академичния мениджмънт несъмнено ще имат дългосрочен положителен ефект и върху разширяването на международното сътрудничество на нашата институция и съществено ще повишат нейното европейско измерение.

Настоящата публикация отразява единствено позицията на съставителите. НА и ЕК не са отговорни за употребата на съдържащата се в нея информация.

Автор: Тодор Тодоров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com