X
 
 
 

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+”

2904 0
photo of УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+”
 

През месец май 2017 екипът на БРИТАНСКО-БЪЛГАРСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН и ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР – гр. София приключи двугодишната си работа по проекта „Повишаване на качеството на преподаване на английски език на възрастни чрез въвеждане на нови информационни и комуникационни технологии и оптимизиране на академичния мениджмънт” (№ 2015-1-BG01-KA104-013963), финансиран по програма „Еразъм+” на ЕС, КД 1, Образователна мобилност за обучители в сферата на образованието за възрастни. Проектът има два основни фокуса. Първият цели повишаване на информационно-технологичната компетентност на участниците чрез придобиване на конкретни умения за работа със съвременните информационни и комуникационни технологии и активното използване на техния потенциал в чуждоезиковото обучение, което освен добра техническа грамотност, предполага преди всичко нов тип методика и комуникативни умения. Вторият се отнася до оптимизиране на академичния мениджмънт чрез придобиване на нови управленски компетентности, съответстващи на съвременната динамика на развитие на чуждоезиковото обучение, и по-специално това на възрастни.
Основната част на проекта включваше участие на осем преподаватели в двуседмични обучителни курсове в различни образователни институции във Великобритания и Ирландия - BELL (Кеймбридж), ANGLOLANG ACADEMY OF ENGLISH (Скарбъро), LEWIS SCHOOL OF ENGLISH (Саутхемптън), HILDERSTONE COLLEGE (Броудстеърс), THE ENGLISH LANGUAGE CENTRE (Брайтън) и ALPHA COLLEGE OF ENGLISH (Дъблин).

Придобитите знания, умения и компетенции бяха успешно интегрирани в учебната дейност на ББИЕ Център, а също така разпространени чрез провеждане на множество семинари, уъркшопи и открити уроци в нашата и сродни институции, както и чрез изнасяне на презентации на национални форуми.

Участието в проекта значително повиши ефективността на процеса на обучение по английски език чрез засилена активност и интерес както от страна на преподавателите, така и на обучаемите. Успешното внедряване на информационните и комуникационни технологии и оптимизирането на академичния мениджмънт несъмнено ще имат дългосрочен положителен ефект и върху разширяването на международното сътрудничество на нашата институция и съществено ще повишат нейното европейско измерение.

Настоящата публикация отразява единствено позицията на съставителите. НА и ЕК не са отговорни за употребата на съдържащата се в нея информация.

Автор: Тодор Тодоров

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Германия реши: Меркел печели четвърти ма...

Германия реши - Ангела Меркел ще управлява четвърти мандат. Блокът на федералния канцлер Ангела Меркел Християндемократически съюз/Хр...

Джен Синсеро: Вярвам в чудеса, защото се случват!

Джен Синсеро е известен мотивационен лектор и автор на бестс...