X
 
 

УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+”

3123 0
photo of УСПЕШНО РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+”
 

През месец май 2017 екипът на БРИТАНСКО-БЪЛГАРСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН и ЕЗИКОВ ЦЕНТЪР – гр. София приключи двугодишната си работа по проекта „Повишаване на качеството на преподаване на английски език на възрастни чрез въвеждане на нови информационни и комуникационни технологии и оптимизиране на академичния мениджмънт” (№ 2015-1-BG01-KA104-013963), финансиран по програма „Еразъм+” на ЕС, КД 1, Образователна мобилност за обучители в сферата на образованието за възрастни. Проектът има два основни фокуса. Първият цели повишаване на информационно-технологичната компетентност на участниците чрез придобиване на конкретни умения за работа със съвременните информационни и комуникационни технологии и активното използване на техния потенциал в чуждоезиковото обучение, което освен добра техническа грамотност, предполага преди всичко нов тип методика и комуникативни умения. Вторият се отнася до оптимизиране на академичния мениджмънт чрез придобиване на нови управленски компетентности, съответстващи на съвременната динамика на развитие на чуждоезиковото обучение, и по-специално това на възрастни.
Основната част на проекта включваше участие на осем преподаватели в двуседмични обучителни курсове в различни образователни институции във Великобритания и Ирландия - BELL (Кеймбридж), ANGLOLANG ACADEMY OF ENGLISH (Скарбъро), LEWIS SCHOOL OF ENGLISH (Саутхемптън), HILDERSTONE COLLEGE (Броудстеърс), THE ENGLISH LANGUAGE CENTRE (Брайтън) и ALPHA COLLEGE OF ENGLISH (Дъблин).

Придобитите знания, умения и компетенции бяха успешно интегрирани в учебната дейност на ББИЕ Център, а също така разпространени чрез провеждане на множество семинари, уъркшопи и открити уроци в нашата и сродни институции, както и чрез изнасяне на презентации на национални форуми.

Участието в проекта значително повиши ефективността на процеса на обучение по английски език чрез засилена активност и интерес както от страна на преподавателите, така и на обучаемите. Успешното внедряване на информационните и комуникационни технологии и оптимизирането на академичния мениджмънт несъмнено ще имат дългосрочен положителен ефект и върху разширяването на международното сътрудничество на нашата институция и съществено ще повишат нейното европейско измерение.

Настоящата публикация отразява единствено позицията на съставителите. НА и ЕК не са отговорни за употребата на съдържащата се в нея информация.

Автор: Тодор Тодоров

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Конференция от председателството по бълг...

Представители на Европейския младежки форум изразиха своето недоволство относно начина, по който Българското европредседателство органи...

missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 23-27 април

Овен Тази седмица ще бъде за вас доста лежерна. Отдайте се на разходки, срещи с приятели, развлечения, ходете и приемайте гости и се ...