В СУ пишат за цар Симеон и Съединението

6194
В СУ пишат за цар Симеон  и Съединението

Тази сутрин в 08:00 ч започна кандидат-студентският изпит по история на България в СУ „Св. Климент Охридски”.  Желание за участие в него изявиха 1470 младежи от цялата страна. В 65-а аудитория на Алма Матер кандидат-студентката Калина Христова от Варна изтегли двете теми  "Съединението през 1885 година и неговата защита" и "Политическият възход на българската държава при цар Симеон". Борещите се за място в Софийски университет трябва да пишат по една от тях.

Темите бяха посрещнати с ентусиазъм от кандидатите и техните родители.  Деканът на Историческия факултет и председател на изпитната комисия доц. Пламен Митев отбеляза, че решаващи при оценяването на разработките ще бъдат "ясната структура на изложението, умението да се анализира логическата връзка между събитията и езиковата култура на кандидат-студентите, а не наизустените факти". Резултатите от изпита ще бъдат ясни до десет дни.

На предварителната изпитна сесия в СУ на 22 април тази година бяха изтеглени темите: "Възстановяване и развитие на българското царство (1185-1207 г.)" и "Обществено-политическа дейност на Георги Раковски (1821-1867 г.)". Кандидатите, явили се и на двата изпита, могат да участват в крайното класиране с по-високата си оценка.

Редактор: Боряна Кръстева

Чудовищно неграмотните зрелостници: Султана, Ния и Лазар са герои от "Листопад"

Скандално, кандидат-студенти обявиха в изпитните си работи, че Султана, Ния и Лазар Глаушев са герои от турския сериал “Листопад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com