Закриват училище в Шуменско

33859
 Закриват училище в Шуменско
Снимка: Getty Images/Guliver

Училището в шуменското село Листец ще бъде закрито за учебната 2014/105 година, съобщи кметът на селото Хюсеин Хамди. Решението е било взето от Общинския съвет в Главиница.


Основната причина е намаляващият брой на учениците през последните няколко години, като и прогнозата за следващата учебна година - за нов спад в броя на учащите. След закриването на школото, първоприемащо училище ще бъде СОУ „Васил Левски“ в Главиница, обясни Хюсеин Хамди.

В Шумен издигнаха първия балон

Първият балон, собственост на община Шумен бе вдигнат във въздуха, съобщава "Дарик". На празника на Шумен - 11 май, балонът бе вдигнат...


В момента в Листец се обучават около 40 деца от първи до осми клас. През 2008 г. са били закрити две училища в съседни населени места, като очакванията са били, че тези ученици ще се насочат към Листец, но родителите на голяма част от децата са избрали школото в село Ирник. Освен това, в момента близо 15 деца от Листец посещават училището в Главиница.


Хюсеин Хамди обясни, че са правени опити учебното заведение в село Листец да бъде запазено, до финансирано е със средства от общинския бюджет, но поддържането му вече не е изгодно. Актът за закриване на училището е заповед на министъра на образованието, предложението на Общинския съвет в Главиница ще бъде изпратено до образователното министерство, заедно с становище на РИО-Силистра, уточни кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com