Защо "Заедно в час" е точното място за Вас

1411
Защо "Заедно в час" е точното място за Вас
Снимка: Заедно в час

Завършвате висшето си образование и търсите най-добрата следващата стъпка за професионалното си развитие? Работата ви вече не ви носи удовлетворение и се стремите към място, на което да откриете себе си и да помогнете на други да го направят и да открият пътя си в живота?

Ако се разпознавате в някоя от тези ситуации, може би "Заедно в час" е правилното място за вас. Ето и още няколко причини, заради които да обмислите програмата за професионално и лидерско развитие като своя следваща стъпка. Първият етап на кандидатстването за нея става чрез попълване на онлайн формуляр ТУК до 10 април.

Преподаването като начин на живот

Работата на учител дава много – защото с нея се учиш непрекъснато. Тя обогатява нещата, които умеете и ви превръща в по-завършен човек. Комуникационни и организационни умения, работата в екип и с разнообразни групи хора – всичко това са умения, които се търсят във всяка професия. Участниците в програма “Заедно в час” преминават през обучение по международния модел „Преподавай като лидер“, а тези, които нямат професионална квалификация „учител“, придобиват такава от университет партньор на организацията.

Работата за кауза носи смисъл

"Заедно в час" работи за подобряване на образованието в България, така че всички деца в страната да придобият знанията и уменията, които да им помогнат да се справят в живота, да реализират потенциала си и да бъдат щастливи. Участниците в програмата пряко допринасят за тази цел.

Участниците получават подкрепа в работата и развитието си

По време на двете години преподаване участниците в програма "Заедно в час" работят с координатори – хора с опит в сферата на образованието, които подкрепят учителите в ежедневната им работа. Програмата включва и много обучения – не само преди започването на работа в училище, но и продължаващи по време на двете години. Организацията предоставя възможности за специализация в различни кариерни пътеки след завършването на програмата, свързани с каузата за подобряване на достъпа до качествено образование за всички деца. Пред участниците има и редица възможности за трупане на опит и черпене на добри практики от цял свят, благодарение на глобалната мрежа Teach For All.

"Заедно в час" е общност с една голяма цел – по-добро образование

"Заедно в час" е голяма общност от хора с обща визия за образованието. Сред тях са възпитаниците на програмата и настоящите учители, екипът на организацията, корпоративни и институционални партньори, които припознават мисията на организацията. Всички те се подкрепят взаимно и търсят начини за съвместна работа. Участниците по програмата имат достъп до възможности за включване в проекти на други неправителствени и бизнес организации, в работни групи за изготвянето на препоръки за подобряване на образователната система и други.

За Фондация "Заедно в час"


Фондация "Заедно в час" вече близо осем години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията помага за това нови хора – успешни професионалисти и завършващи студенти, да влязат в системата на българското образование и да работят дългосрочно за положителна промяна и намаляване на образователното неравенство в страната. Участниците по програма “Заедно в час” преподават минимум две години в училища, където мнозинството от учениците имат ниски резултати. Преди това преминават интензивно обучение, а по време на двете години и след тях получават подкрепа за професионалното си развитие от организацията.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All. Повече за организацията и програмата може да разберете на www.zaednovchas.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

За явяване на матура за поправка ще се плаща такса

За първи път: Откриват филиал на български университет зад граница

Наша ученичка с публикация в най-авторитетния форум за изкуствен интелект

Перспективи и възможности в IT сектора – интервю с Валентин Змийчаров

Директор на столично школо: Училището има основната цел да подготвя добри и щастливи хора

Ясно е каква ще е държавната гаранция при кредитите за студенти и докторанти

Кабинетът отпусна милиони за модернизиране на университетските библиотеки

След данните за фалшиви дипломи: Прокуратурата откри престъпления в ЮЗУ

Галин Цоков: Средствата за образование дават резултати

Отпуснаха още 30 млн. лв. за ремонт на студентски общежития в три града

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Образование