14 000 полицаи охраняват срещата на Г-20 в турски курорт

7263
14 000 полицаи охраняват срещата на Г-20 в турски курорт
Снимка: Getty Images / Guliver

Двудневна среща на лидерите на Групата на 20-те най-развити държави (Г-20) започва работа в турския курорт Белек, провинция Анталия.

Очаква се дневният ред на форума да претърпи промени заради терористичните атентати в Париж. Самият френски президент Франсоа Оланд няма да присъства на срещата.

Турската полиция атакува клетки на ИД преди срещата на Г-20

Турската полиция задържа 11 заподозрени за връзки с „Ислямска държава“ в Истанбул, съобщава Анадолската агенция. Операциите...

Г-20 е водещ форум за обсъждане на въпросите на глобалното икономическо и финансово сътрудничество. Групата обединява най-големите и развити икономики в света, на които се падат около 85% брутния вътрешен продукт на света. Председателството на групата се сменя на ротационен принцип, тази година се падна на Турция да й бъде председател.

Турските власти взеха небивали мерки за сигурност. На практика Белек е отцепен. Полицейски постове за проверка на колите са разположени в радиус от 200-300 километра от курорта.

Турското правителство е задействало 14 000 полицаи за безопасността на форума. В района на Белек е закрито водното пространство. Губернаторът на провинция Анталия е забранил от 9 до 18 ноември всякакви митинги, демонстрации, шествия, стачки и други обществени прояви. По данни на турските медии страната е похарчила 100 млн. долара за подготовката на форума.

Дни преди срещата турската полиция задържа 11 заподозрени за връзки с „Ислямска държава“ в Истанбул, съобщава Анадолската агенция. Атаките срещу клетки на ИД са част от серия акции срещу предполагаеми поддръжници на джихадистите в Турция. Сигурността в държавата е затегната преди срещата на върха на световните лидери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа