15 партии от 14 държави подписаха съвместна декларация за обединението си

1943
15 партии от 14 държави подписаха съвместна декларация за обединението си
Снимка: iStock/Guliver

Крайнодесните партии направиха голяма стъпка към единство в европейската политика. 15 партии от 14 държави подписаха съвместна декларация, призоваваща за Европейски съюз (ЕС), основан на суверенни държави-членки, а не на федерален ЕС, пише БГНЕС.

"Ние вярваме, че европейското сътрудничество може да бъде полезно и в някои случаи, необходимо, но само въз основа на свободни нации, които си сътрудничат свободно. И това не е ЕС във вида, в което се е превърнал - правна система, интегрирана със строги наказания, национална държава над всички останали. Това не е европейското сътрудничество, което искаме. Искаме алтернативи и смятаме, че европейското сътрудничество заслужава по-добър съюз “, казва евродепутатът Геролф Анеманс.

Германски журналисти недоволстват от полицията заради заплахи от крайнодесни към тях

Германското правителство не прави достатъчно, за да защити журналистите от крайнодесни екстремисти, пише в отворено писмо, подписано от...

Основните сили зад изявлението са испанската партия VOX, полската управляваща партия „Право и справедливост“, „Фидес“ на Виктор Орбан, Националното събрание на Марин Льо Пен и „Лига“ на Матео Салвини. Движението отваря вратата за формирането на нова политическа група в Европейския парламент. "Е, разбира се, това може да е целта, но това не е на дневен ред сега, това не е най-спешното нещо. Най-спешното е, че Конференцията за бъдещето на Европа се нуждае от други отговори за проектиране на европейско сътрудничество. И затова трябва да обединим усилията си. Групата е нещо, към което ще се обърнем по-късно и което е по-сложно”, отговаря Анеманс.

Възможността за нова радикална крайнодясна сила не представлява непосредствен риск, тъй като броят на членовете на Европейския парламент (ЕП) ще остане същият, поне през този мандат. Но в дългосрочен план това може да повлияе на вземането на политически решения в ЕС, казва анализаторът на „Votewatch Europe“ Дору Франтеску. "Това е важен сигнал, който показва, че на целия континент има известна концентрация на недоволство към определени политики. Трябва да се има предвид, че тези партии не са съгласни по много въпроси, но темите, по които се доближават са културни въпроси и проблемите на идентичността. Те са недоволни от това, което възприемат, тъй като вярват, че политиките на ЕС засягат семейните ценности, състава на идентичността на техните страни. От друга страна, не трябва да надценяваме важността на това движение, защото на практика балансът на силите в настоящата европейска политика не се променя много", смята Франтеску. Но анализаторът предупреждава, че бъдещата група може да се превърне в една от основните сили в ЕП след следващите европейски избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Над 300 бомби от Втората световна война откриха в Атина

Преди САЩ да въоръжат наново Украйна: Русия атакува и има успехи (ВИДЕО)

Испания се е съгласила да даде ракети Patriot на Украйна, но не и ПВО система

Швеция изпраща военен контингент в Латвия като част от НАТО

Украйна изтегля танковете „Ейбрамс“ от фронта: Associated Press

Виктор Орбан предложи подкрепа за Тръмп

Посланикът на Украйна у нас: Помощта за Киев трябва да бъде засилена

Нови правила: Глобите за нарушения на пътя ще се плащат в целия ЕС

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа