Агенция "Фич" потвърди топ "ААА" кредитния рейтинг на Германия и на Люксембург

21201
Агенция "Фич" потвърди топ "ААА" кредитния рейтинг на Германия и на Люксембург
Снимка: Thinkstock

Агенция "Фич" потвърди дългосрочния топ "ААА" кредитен рейтинг на Германия в местна и чужда валута. Агенцията също така потвърди и стабилните перспективи пред този най-висок кредитен рейтинг на водещата икономика в Европа, предаде БНР.

"Фич" мотивира това днешно решение с факта, че немският държавен дълг вече е започнал да се понижава (като процент от БВП на страната) за разлика от останалите страни с топ "ААА" кредитен рейтинг в еврозоната и страни като Франция, Великобритания и САЩ. Агенцията очаква понижение на германския държавен дълг до 79,4% от БВП през изминалата година спрямо дълг от 81% през 2012-а година и посочи, че Германия продължава да разполага с механизми за запазване на тази низходяща тенденция на държавния дълг, визирайки икономическия растеж, бюджетната позиция и ниските номинални лихвени нива.

Fitch потвърди рейтинга на България

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings Ltd. потвърди дългосрочния кредитен рейтинг `BBB-/ВВВ` на България съответно в чуждестр...

Агенция "Фич" потвърди и топ "ААА" кредитния рейтинг на Люксембург, запазвайки стабилни перспективи пред рейтинга на малката страна-член на еврозоната.

В интервю за агенция "Блумбърг" представителят на "Фич" - Ренуик каза, че очаква Германия да запази най-високия кредитен рейтинг "ААА" в средносрочен план.

Той също така коментира и факта, че достъпът на Португалия и Ирландия до откритите парични пазари в последно време (подновеното самостоятелно финансиране на двете страни) е кредитно позитивна новина. Но в същото време Ренуик сподели, че фискалната и икономическа политика ще има по-голямо влияние върху бъдещия кредитен рейтинг на Португалия, докато кредитният рейтинг на Ирландия ще зависи най-вече от състоянието на банковия сектор в страната.

Според Ренуик от агенция "Фич" кредитните рейтинги на страните-членки на еврозоната ще зависят от способността им да редуцират техните дългови нива.

"Фич" потвърди стабилния дългосрочен финансов рейтинг на България

Рейтинговата агенция „Фич” потвърди дългосрочния финансов рейтинг на България- „ВВВ”, предаде Ройтерс. Общият ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com