Армения отново тръгна на протест срещу цената на тока

3522
Армения отново тръгна на протест срещу цената на тока
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Активистите от арменското гражданско движение „Не на грабежа“, борещи се срещу покачването на цената на електрическата енергия в страната, възобновиха уличните протести в Ереван, информира Агенция "Фокус".

Акцията стана отговор на решението на Комисията за регулиране на обществените услуги на Армения да удовлетвори молбата на монополната компания „Електрически мрежи на Армения“ да повиши тарифите за електроенергия от 1 август тази година - с 16%. Това е третото повишение на цените на електроенергията в Армения за последните две години. Компанията „Електрически мрежи на Армения“, която принадлежи на руската компания „Интер РАО“, обяснява решението с „финансови трудности“ и закупуването на скъпа електроенергия.

Президентът на Армения отмени временно поскъпването на тока

Президентът на Армения Серж Саркисян отмени временно поскъпването на електричеството, което предизвика продължили над една седмица прот...

„Взехме решение да излезем отново на улицата и да се борим с всички законни методи срещу решението за повишаване на цените. Ще се разотидем само с анулирането на решението. Ще държим до край“, каза днес по време на митинг в центъра на Ереван активистът Максим Саркисян. Протестиращите блокираха булевард „Баграмян“ в центъра на столицата в участъка му срещу резиденцията на президента на страната Серж Саркисян.

Първоначално полицията им предостави време до 5 часа сутринта на 12 септември, за да се разпръснат. След изтичането на срока, силите на реда разкъсаха редиците на протестиращите около 60 души и ги изтласка на тротоара. Няколко участници в протеста бяха задържани. Специални средства в разгонването им като водни струи и сълзотворен газ не са използвани. Движението по булевард „Баграмян“, бе възстановено. В момента водоносни камиони и друга почистваща техника чисти уличното платно.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа