Белгия: Ердоган лъже, че Турция е депортирала брюкселски атентатор

3213
Белгия: Ердоган лъже, че Турция е депортирала брюкселски атентатор
Снимка: Getty Images / Guliver

Турция не е депортирала в Белгия извършител на терористичния атентат в Брюксел, заяви представител на белгийската федерална прокуратура.

„Прокуратурата отрича твърдението един от извършителите на атентата да е бил депортиран от Турция”, заяви представителят на прокуратурата в Брюксел.

Турският президент Реджеп Ердоган, след разговори с румънския лидер Клаус Йоханис, заяви, че турските власти са депортирали един от участниците в брюкселските атентати през юни 2015 г.

„Един от нападателите на Брюксел беше задържан в Газиантеп в южната част на Турция, близо до сирийската граница и след това депортиран за Белгия”, обяви Ердоган пред репортери в Анкара.

„Белгийските власти не успяха да потвърдят връзките на заподозрения с тероризма, въпреки нашите предупреждения след депортирането му”, каза Ердоган. Той допълни, че след това мъжът е бил депортиран в Холандия.

Според АФП става дума за Ибрахим Ел Бакрауи.

Турция вече се е оплаквала, че западните страни не обръщат внимание на предупрежденията за опасностите, породени от джихадисти, арестувани на сирийската граница.

Европейски представители също призоваха Турция да подобри обмена на разузнавателна информация и похвалиха увеличаването на сътрудничеството през последните месеци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа