Белгийската полиция се изправи срещу ултрадесни демонстранти в Брюксел

3108
Белгийската полиция се изправи срещу ултрадесни демонстранти в Брюксел
Снимка: Gettyimages.com

Белгийската полиция употреби водни оръдия, за да изтласка няколкостотин ултрадесни демонстранти от Площада на борсата в центъра на Брюксел, където е импровизираният мемориал в памет на жертвите от атентатите в белгийската столица от 22 март, събощи Reuters. 

Много хора се бяха събрали днес, на католическият Великден, за да отдадат почит на 31 жертви на терористичните актове на летището и метрото в Брюксел, предаде БНР.

Владимир Чуков: Белгийските служби си противоречат с медиите

Белгийските служби си противоречат с медиите. Тази абсолютна каша подсказва, че има доста неща, които трябва да се направят. Това комен...

Постепенно сред множеството се открои ултрадясна агитка от млади хора - предимно с бръснати глави, облечени в черно, скандиращи антиимигрантски лозунги. Според белгийската телевизия RTBF групата е наброявала между 500 и 1000 души. 

Ултрадесните се подредиха с явното намерение да тръгнат на шествие, но срещу тях се изправиха полицаи с щитове. На площада нявлязоха също и две полицейски коли с водни оръдия. Откъм агитката продължиха скандиранията. 

Активисти от социалните мрежи бяха обявили за днес "Марш срещу страха", но се отказаха да го провеждат, след като вчера вътрешният министър на Белгия Жан Жамбон настоя инициативата да бъде отменена, за да не се отвличат полицейски сили за охрана насред операциите за издирване и задържане на терористите. 

Въпреки това на Площада на борсата днес имаше засилени полицесейски части, които накрая приложиха и водометите, за да успеят да изтласкат ултрадесните демонстранти. 

Отменени са полети от София до Брюксел

Авиокомпания „България Ер” отменя предвидените полети между летище София и „Завентем“, планирани за днес, 27 ма...

Междувременно белгийската полиция извърши 13 нови антитерористични акции и задържа четирима души в рамките на разследването на атентатите в Брюксел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа