Бельо на мистериозната молдовка бе открито в каютата на капитана на "Коста Конкордия"

6325
Бельо на мистериозната молдовка бе открито в каютата на капитана на "Коста Конкордия"
Домника Чемортан вечеряла със Скетино в деня на трагедията

Дрехи и бельо на мистериозната молдовка, която бе замесена в любовна връзка с капитана на заседналия край Западна Италия круизен кораб "Коста Конкордия" Франческо Скетино, бяха открити от водолази в неговата лична каюта, съобщава британският вестник "Дейли телеграф".

Бившата танцьорка Домника Чемортан вечеряла със Скетино на 13 януари - деня, в който той поради грешна маневра насочи луксозния лайнер в скали край остров Джилио. 25-годишната Чемортан казала пред прокурори, че е дълбоко влюбена в 52-годишния капитан, въпреки че той е женен и има дъщеря в тийнейджърска възраст. Пътници твърдят, че Скетино ял и пил вино с молдовката малко преди злополуката. Чемортан потвърдила пред прокурорите, че капитанът я бил поканил, за да наблюдава как корабът поздравява със салюти остров Джилио.

Продават "Коста Конкордия" на търг?

Трагедията с италианския лайнер "Коста Конкордия" накара мнозина да се замислят за извличането на облаги чрез търгове в интернет. Сл...

Прокурорът на италианската провинция Гросето, област Тоскана, Франческо Верузио коментира, че свидетелските показания на молдовката ще са от ключово значение, за да се установи какво точно се е случило и дали Скетино е бил разсеян, както твърдят някои негови подчинени. Капитанът е поставен под домашен арест и са му повдигнати обвинения в непредумишлено убийство и напускане на кораба преди пътниците и останалите членове на екипажа. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на най-малко 12 години затвор.

На Домника Чемортан не са повдигнати никакви обвинения. Следователите междувременно установили самоличността на мистериозната жена, която се появи на остров Джилио на сутринта след трагедията и отведе капитан Скетино далеч от телевизионните камери. Оказало се, че тя е адвокат, който работи за компанията собственик на злополучния кораб "Коста Крочиере", и ще бъде разпитана през идните дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа