X
 
 

Бизнесмен е обвинен за убийството на Дафне Галиция

1365 0
Бизнесмен е обвинен за убийството на Дафне Галиция
Снимка: Getty Images
Съдът в Малта повдигна обвинение срещу бизнесмена Йорген Фенек за съучастие в убийството на журналистката Дафне Галиция и постанови той да бъде задържан под стража, предадоха световните агенции.

Замразяват се банковите сметки на Фенек. Той е управител и съсобственик на офшорната компания 17 Black, която разследваше убитата журналистка.

Премиерът на Малта пред оставка заради убийството на Дафне Галиция

Мащабен протест в Малта. Хиляди хора, развяващи малтийския флаг, излязоха по улиците на столицата валета и призоваха за оставката на пр...

По-рано Фенек предложи сделка на обвинението - да разкрие информация за убийството, а в замяна да получи имунитет от съдебно преследване, но властите отказаха.

Шефът на администрацията на премиера Джозеф Мускат - Кийт Скембри, и министърът на туризма Конрад Мици по-рано подадоха оставки, тъй като са заподозрени, че са получавали пари от Фенек. Двамата бяха разпитани в полицията, но без да бъдат задържани.

Очаква се премиерът Мускат също да подаде оставка, съобщават информационните агенции с позоваване на източници от правораздаването и от управляващата партия. Очаква се в скоро време той да обяви оттеглянето си и да напусне поста на 18 януари, предаде AFP.

Дафне Каруана Галиция беше убита през есента на 2017 г., след като в колата ѝ избухна бомба. Малко преди смъртта си тя разследваше подозрения в корупция срещу премиера и двама негови приближени.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители