Борис Джонсън няма да се извинява на световни политици за обиди

2032
Борис Джонсън няма да се извинява на световни политици за обиди
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският външен министър Борис Джонсън даде да се разбере, че не възнамерява да се извинява за острите думи по адрес на едни или други световни политици, като каза, че те са били извадени от контекста.

"Можем да изгубим много време в търсене на това, което съм написал в последните 30 години ... всичко това, по мое мнение, е извадено от контекста", заяви министърът, отговаряйки на въпроси на журналисти дали ще се извини за грубите си коментари, които е направил по отношение на световни лидери.

Борис Джонсън иска ЕС да остави "врата" за сътрудничество с Великобритания

Новият британски външен министър Борис Джонсън призова в понеделник ЕС да остави място за бъдещо сътрудничество по стратегически въпрос...

През април тази година Джонсън разкритикува президента Барак Обама за предложението Великобритания да остане в ЕС и го описа като "половин кениец", който "е наследил враждебността към Британската империя."

През 2007 г. той описа кандидат за президент на САЩ от демократите Хилъри Клинтън като "садистична медицинска сестра." "Тя е с боядисана руса коса, нацупени устни и стоманен поглед, като садистична медицинска сестра в болница за душевно болни", цитира думите на Боришс Джонсън в. „Индипендънт“.

Миналата година Джонсън каза, че "единствената причина да не отида в някои райони на Ню Йорк, е рискът да срещна Доналд Тръмп."

Бившият кмет на Лондон, а сега първи дипломат на Великобритания не подмина и турския президент Тайип Ердоган. През май той спечели конкурс на британското издание "Спектейтър" за най-обидно стихотворение по адрес на Ердоган. Джонсън, който е и бивш редактор на списанието в периода 1999-2005 г., получи награда от 1000 паунда за стихчето, в което твърди, че турският президент е правил секс с коза.

Вижте карта на всички страни, които Борис Джонсън е обидил

Британското издание "Indipendent" публикува карта на всички страни, по отношение на които новият външен министър на Великобритания Бори...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа